Kapr na másle se smetanovou omáčkou

Ryby Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 ks kapra
asi 60 g másla
250 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
asi 1 lžíce mouky
cukr
citrónová šťáva
sůl
mletý černý pepř
svazek kopru

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple.

  2. Výpek zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povaříme. Základ na omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme vařit asi 5 minut.

  3. Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr. Kapra podáváme s vařenými bramborami, celý pokrm přelijeme smetanovou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

jako příloha je výtečná červená řepa :-D

Komentáře k receptu Kapr na másle se smetanovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kapr na kopru kapr se smetanovou omáčkou omáčka ke kaprovi recepty kapr na másle kapr s omáčkou kapr na másle kapr na kopru smetanová omáčka na kapra kapr s citrónovou omáčkou kapr kopr kapr na másle s koprem kapr se smetanovou s omáčkou kapr s peprovou omáčkou kapr na z kopru rcepty na smetanovou omáčku na kapra pečený kapr s koprovou omáčkou recept recepty kapr s omáčkou recepty z filetu kap kapr smetana kopr kapr na smetaně