Vepřové s jarní nádivkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

2 větší plátky vepřové krkovice (kýta, plec)
100 ml bílého vína
200 ml uzeného vývaru
sůl
pepř
kousek másla
olej
Na nádivku:
1 rohlík (nakrájený na kostičky)
hrst nakrájeného uzeného masa
hrst špenátu nebo mangoldu ( možno použít i kopřivy)
1 vejce
2 PL smetany
špetka muškátového oříšku
petrželka
pažitka
libeček
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si co nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme.
    Kostičky rohlíku a masa nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a uzeným vývarem a necháme nasáknout.

  2. Na pánev dáme špenát nebo pokrájený mangold, podlijeme 1 lžící vody a necháme ho zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme.

  3. Na maso navršíme směs a zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami.

  4. Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem. Poté odkryjeme a dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.

Poznámka

Zdroj Kluci v akci

Jako přílohu jsme měli Štrachandu z plzeňska

http://www.toprecepty.cz/recept/33075-strachanda-z...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 198 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové s jarní nádivkou

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    nádhera :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Kopriva: já viděla v makru kopřivy z Itálie :-O :-)

    Odpovědět

  • Kopriva Kopriva(neregistrovaná)

    1974andrea: Koprivy se daji koupit, kecala bych, nevim, kde presne jsem je videla, mozna globus, ale ruku do ohne (nebo spis do kopriv) za to nedam :-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Jen se nech popálit, je to zdravé na revma;-):-D Ale letos ty kopřivy asi ještě nebudou, už jsem pátrala a zatím nic :-S

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Díky za inovativní tip na velikonoční menu. Bude se hodit, pokud se tedy vůbec na chalupě sejdeme, při tomhle zatím hnusném počasí si nejsem jistá... Ale jestli se setkáme, uvařím zrovna tohle!! I na ty mlaďounké kopřivy dojdu za chalupu (rukavice mám z práce, na filmový materiál, ty se hodí...).:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásné a nádherně jedlé:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,tomu říkám luxusní bašta:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Andrejko, tak nejen Štrachanda, ale ještě závitky:-Ono to je vážně luxus:-pna chuťové buňky. Moc pěkný a ty máš 6.boda:yes:

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Krása! :-O :-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jsi neskutečná:-D je to úžasná f a n t a z i e:yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové s nádivkou krkovice s nádivkou vepřové maso s nádivkou vepřová kýta s nádivkou maso s nádivkou vepřová plec s nádivkou vepřová krkovice s nádivkou vepřová roláda s jarní nádívkou vepřévé s nádivkou krkovice s nadivkou recept jarní menu recepty veprova nadivka krkovice s nádivkou vepřová roláda s nádivkou jarni veprove zavitky nádivka do vepřového masa vepřové maso snadivkou vepřové z nádivkou vepřová krkovice a malgold vepřový závitek s nádivkou, recept

Zapomněl/a jsem heslo