Krůtí roláda plněná zeleninou

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 8 názorů

Suroviny 3 porce

300 g plát krůtího masa
sůl
1 lžíce hořčice
Náplň:
1 lžíce másla
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
1 hrnek mražené zeleninové směsi Mochovanka
kousek červené kapie
Na omáčku:
2 cm plátek másla
1 cibule
50 g mrkve
60 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 bujón
1/4 červené kapie
1 lžíce hladké mouky
350-400 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu.

  2. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Plát ze 2/3 potřeme náplní a na ní dáme proužky kapie. Stočíme do rolády a zpevníme nití.

  3. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do sklovata.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme jí, vložíme roládu a polijeme jí horkou vodou (asi 300 ml). Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 30 minut do měkka.

  5. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a později nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce. Dle chuti můžeme dosolit.

  6. Roládu nakrájíme na silnější plátky, dáme na talíř, doplníme knedlíky, omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu Krůtí roláda plněná zeleninou

Tématické fráze: plněná krůtí roláda kruti rolada krůtí roláda plněná roláda plněná zeleninou krůtí roláda recept roláda z krůtího masa kruti plnena rolada roláda se zeleninou plněná roláda zeleninou krt rolda plnn recepty na krůtí roládu top recepty krůtí maso mleté krůtí maso roláda top recepty krůtí roládase zeleninou krůtí roláda knedlík kruti rolada plněna recepty krůtí maso s mraženou zeleninou roláda s mraženou zeleninou krůtí plněná roláda z mletého masa masová roláda plněná zeleninou