Vdolky obyčejné
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…
Polévka z červené čočky a rajčat je velmi jednoduchá, ale přitom tak dobrá. Navíc ji připravíme během chvíle. Krásně červenou polévku podáváme ozdobenou zakysanou…
Červená čočka je skvělá díky krátké přípravě a neutrální chuti, kterou lze dobře kombinovat. Připravit z ní můžeme třeba lahodný salát, který podáváme na křupavé opečené…
Prejt z kapusty s jehněčími plíčkami je netradiční, ale chutné jídlo, které spojuje jemnost vnitřností s lahodnou dušenou kapustou. Tento recept nabízí zajímavou…
Velikonoční nádivka se šmakounem je lehčí a modernější varianta tradičního velikonočního pokrmu. Šmakoun skvěle doplní nadýchanou směs pečiva, vajec a jarních bylinek,…
Přinesli vám koledníci spousty vajíček a vy nevíte co s nimi? Vsaďte na osvědčenou klasiku a připravte z nich lehce pikantní vaječnou pomazánku, vhodnou ke snídani, nebo…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a chutný,…
Slaný závin z listového těsta, který je plněný směsí z balkánského sýra, sušených rajčat a kopřivových listů je tip na rychlé pohoštění. Kopřiva není jen nepříjemný…
Pokud chcete překvapit vaše strávníky něčím neobvyklým, vyzkoušejte připravit do jehněčí polévky, nebo do jiného masového vývaru, taštičky plněné restovanými jehněčími…
Nádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme navlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Bramborovou kaši můžeme jednoduchým způsobem proměnit v ještě větší lahůdku. Stačí do ní vmíchat cibulku, rajčata, šunku a špenát a zapéct v troubě. Takto připravené…
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme plátky slaniny…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Lahodnými jehněčími kotletkami s netradiční přílohou z krup, potěšíte celou rodinu i milou návštěvu. Pečené jehněčí maso je dochucené česnekem, dijonskou hořčicí a…
Drobné baby brambůrky zapečené se slaninou, vejci a mozzarellou připravíte snadno a téměř bez práce, když zrovna nemáte čas na velké vaření. Brambory není potřeba ani…
Pikantní dršťky jsou výzvou pro milovníky výrazných chutí. Tento tradiční pokrm, připravovaný z hovězích drštěk, se díky pikantní paprikové omáčce a voňavému koření…
S játry se velice snadno a rychle pracuje. Jsou vhodná na minutky, třeba jako v tomto receptu. Na cibulce podušenou směs paprik a rajčat doplní právě nudličky z jater a…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s…