Zapečené vepřové maso s rýží a bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenDalší recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Zelí i s nálevem dáme do keramické nádoby pomalého hrnce. Na rozehřáté lžíci oleje osmažíme do růžové barvy drobně nakrájenou slaninu s cibulí. Jablko nastrouháme na…
Mleté maso zatím připravíme do mísy, do kterého jsme vyklepli dvě celá vejce. Nakrájíme na malé kostičky omytou papriku, pak mrkev - tu očistíme a nastrouháme na jemno.…
Maso omyjeme a nakrojíme blánu na obvodu, asi na třech místech. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.. V pekáčku, vhodném do trouby, ho na oleji opečeme zprudka z obou…
Žampiony očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a kousek špeku nakrájíme na drobné kostičky.Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a 2 minuty restujeme. Poté přidáme…
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple…
Zapečené brambory s cuketou, paprikou, lilkem a rajčaty vytvářejí šťavnaté a barevné jídlo, které zasytí a obohatí jídelníček. Skvělá kombinace chutí z jednoho pekáče…
Připravte si tvarohovou pomazánku s mascarpone a medvědím česnekem. Tato jarní bylinka dodá pomazánce svěžest a v kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem je zkrátka…
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut (dle velikosti kolen) vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme…
Pripravime obalovaci smes. V jedne misce mleko s vejci a v druhe mouku se vsim korenim (je tam dost pepre, tak k ruce kapesnicky :) ) Prsa nakrajime na stripsy, prvne…
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, jemně strouhaným…
Cukety se před lety nenápadně vloudily do našeho jídelníčku a začaly se proto hojně pěstovat. A na podzim se vždy řeší co s nimi. Ideální je proto si je uchovat jako…
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky přisypeme k bramborám menší růžičky květáku…
Fazole slijeme a necháme okapat. Smícháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl, nasekanou šalvěj a utřený česnek. Osolíme a opepříme. Vše přidáváme postupně, až vznikne zálivka…
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Přibližně 3-4 minuty před dovařením brambor doměkka přidáme do hrnce růžičky květáku a vše dovaříme.Během vaření pokrájíme…
Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev na kolečka (můžeme si pohrát), rozebereme květák na malé růžičky, fazolky pokrájíme nebo použijeme mražené.Brambory oškrábeme,…
Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici. Přisypeme těstoviny (klidně…
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též osmažíme a při smažení vařečkou rozebereme nadrobno. Přisypeme…
Receptů na dobrou pomazánku není nikdo dost. Pomazánku z žervé, jarní cibulky, pažitky a měkkého salámu mažeme na čerstvý chléb a zdobíme plátky ředkviček. Skvělá jarní…
Do tlakového hrnce dáme maso, mrkev, celer, cibuli, česnek, koření, zalijeme vodou a dáme vařit. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto na nudle, podle potřeby přidáme…
Hovězí a vepřové maso pomeleme společně s česnekem (nebudeme tak špinit zbytečně lis na česnek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno (pokud nechceme, aby nám silice z…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom…
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme na malé kousky…
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a odebíráme jeden plátek po…