Pečená marinovaná krůtí stehna
Recept ještě nebyl hodnocenStehna osolíme a opepříme. Smícháme olej s hořčicemi, chilli a sójovou omáčkou. Stehna potřeme a necháme hodinu uležet.Cibuli nakrájíme na proužky a dáme do pekáče…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna osolíme a opepříme. Smícháme olej s hořčicemi, chilli a sójovou omáčkou. Stehna potřeme a necháme hodinu uležet.Cibuli nakrájíme na proužky a dáme do pekáče…
Vařené, oloupané, vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky,…
Hebká sýrová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu, ale zároveň s ní dokážete téměř kouzlit. Použití je široké a záleží jen na vaší fantazii. Můžete ji zkombinovat s…
Kdo by neznal cuketovou nádivku? V létě, v období bujného růstu zeleniny je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo…
Dýně Hokkaido je velmi vděčný druh dýně. Dá se velmi dobře zpracovávat i se slupkou, která je narozdíl od jiných typů dýní jemná a zlatavě žlutá. Tuto barvu ochotně…
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou je naprostá klasika. Kuřecí maso se se sýrovou omáčkou vhodně doplňuje a těstoviny jsou nejjednodušší přílohou a jídlo je za…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Čockový salát je chutné jídlo, které můžete použít jako sytou večeři, letní oběd, nebo zajímavou přílohu. S šunkou, vejci a zeleninou tvoří zajímavou kombinaci, která…
Dokonale krémová omáčka z fazolových lusků v odlehčené formě bez přidané mouky. S bramborami a vejci si na vyváženém a zdravém obědě pochutnají také všichni, kdo omezují…
Játra omyjeme a nakrájíme na kostky. Posypeme mletým pepřem a nadrceným jalovcem a necháme hodinu odležet. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a potom…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Kysané zelí je zárukou vitamínů. V tomto receptu je smícháno s mozzarellou a vajíčky. A kdo si drží linii, uvítá jistě zahuštění směsi pomocí lahůdkového droždí, které…
Tato domácí salámová pomazánka je chutná a jednoduchá, může být rychlou volbou pro svačinu nebo snídani. Pokud hledáte způsob, jak využít zbytky salámu, tento recept je…
Nenechejte se odradit nezvyklou kombinací brokolice a mléka. Po uvaření vytvoří tato dvojice krémovou omáčku, která se strukturou maličko podobá pestu. A těstoviny jako…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení…
Pečené brambory se hodí jako příloha k masu. Dobré budou ale i samotné. Pochutnat si na nich můžete s tatarskou omáčkou, nebo domácím dipem, který můžeme vylepšit…
Výborný guláš z pomalého hrnce. Pomalá příprava zajistí propojení vůní a chutí vepřového masa, kysaného zelí a pikantního koření. Nejlépe si něm pochutnáme s houskovým…
Klasickou vaječnou pomazánku zná asi každý už od dětství, kdy ji připravovala maminka nebo babička. Zkuste do ní ale tentokrát přidat trošku chilli a pepře a snídaně…
Čočku opereme a dáme vařit s bobkovým listem do měkka. Do hrnce dáme trochu oleje na kterém orestujeme na kolečka nakrájenou uzeninu. Orestovanou uzeninu vyndáme na…
Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže,…
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Štědrovečerní menu ve světě: Japonci chodí do KFC, v Británii jedí pudink z loje a v Grónsku velrybí bůček
Hitem zdravého vaření je solná deska. Dodá jídlu minerály a fantasticky zlepší jeho chuť!
Z Receptáře Přemka Podlahy: Veka plněná nádivkou z vařených vajec, salámu a majonézy je retro občerstvením, které zachutná i dnes