Šunkoflekozelo
Recept ještě nebyl hodnocenŠunkofleky patří mezi oblíbené klasiky české kuchyně, ale připravit je můžeme i trochu jinak, a to s kysaným zelím. Cibuli, salám a kysané zelí nejprve orestujeme, čímž…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šunkofleky patří mezi oblíbené klasiky české kuchyně, ale připravit je můžeme i trochu jinak, a to s kysaným zelím. Cibuli, salám a kysané zelí nejprve orestujeme, čímž…
Bramborové gnocchi jsou velmi oblíbenou přílohou. S našim receptem si je můžete připravit netradičně upečením v troubě. Stačí je okořenit a nechat dokřupava propéct.…
Nenáročná masová směs je vždy skvělým a rychlým řešením, co připravit k obědu či večeři. Ke kouskům vepřové kýty a různým druhům zeleniny přidáme také pikantnější…
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená…
Připravte na slavnostní příležitost rafinované košíčky plněné pomazánkou à la losos. Vytvoříte jednoduché, rychle hotové a přitom velmi efektní pohoštění. Pomazánku…
Čevabčiči je díky rychlé přípravě a dobré chuti velmi oblíbené jídlo. Do směsi mletého masa můžeme zabalit i hranolek tvrdého sýra, kromě šťavnaté dobře ochucené směsi…
Špenátové řezy můžete přichystat rodině k večeři. Pokud se chystáte někoho navštívit, vezměte s sebou celý plech. Vypadají hezky a jsou prakticky předkrájené, takže si…
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do…
Nejdříve nakrájejte špek a cibuli na drobnější kostičky, stroužek česneku nakrájejte na plátky, kuřecí prsíčka na cca 1-2 cm velké kostičky.Pokud chcete použít trochu…
Krásné pohoštění například na oslavu připravíme jednoduše z vajec uvařených natvrdo. Rozpůlíme je a ze žloutku, másla a sardelové pasty vyšleháme pěnu, kterou je…
Špekáčky pečené v černém pivu se zeleninou vás dostanou. Pivo dodá jemnou nasládlost, zelenina šťavnatost a všechno se krásně propojí do hutné, voňavé omáčky. Jednoduché…
Vepřová pečeně na hamburský způsob patří k tradiční české kuchyni. Libová vepřová kotleta špikovaná uzenou slaninou, sladkou mrkví a pikantní okurkou chutná s houskovým…
Milujete steaky? Připravte si je pěkně doma, podle šéfkuchaře Mirka Kaliny. V tomto receptu se dozvíte, jak dosáhnout dokonalých steaků ve všech pěti úpravách, od well…
Šťavnaté krůtí maso, dušené se zeleninou, vytváří jemnou směs plnou chuti. Bulgur jako příloha dodá jídlu lehkost a příjemnou oříškovou vůni, díky které bude celý pokrm…
Objevte chuť vietnamské kuchyně v této výrazné polévce plné svěžesti a exotických tónů. Příprava nevyžaduje složité techniky, jen pečlivou práci a trochu trpělivosti.…
Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti…
Pomazánky využijete nejen na chlebíčky či jednohubky, hodí se také jako rychlá svačina či lehká večeře. Vyzkoušejte mrkvovou pomazánku se strouhaným eidamem, dochucenou…
Salát z řapíkatého celeru a jablka spojuje křupavost celeru s jemnou sladkostí šťavnatého jablka, doplněnou o lahodnou zálivku. Skvělý jako lehká příloha, zdravá svačina…
Pomalý hrnec je v kuchyni velkým pomocníkem. Díky jeho pomoci připravíte vždy krásně křehké a rozpadající se maso, které si zachová svoji šťavnatost. Neváhejte a potěšte…
Připravte si jednoduchý a velmi lahodný pokrm z kuřecího masa. To stačí jen orestovat, zalít smetanou a dochutit hořčicí, čímž vznikne výborná omáčka. Pokrm podávejte se…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce, připravit ji můžete ke svačině nebo večeři. Avokádová pomazánka s česnekem a vařenými vejci chutná skvěle jak na…
Smažený řízek a bramborový salát je naše vánoční klasika. Pokud nemáte v bramborovém salátu rádi majonézu, ochutnejte tuto verzi, kterou spojíte jen hovězím vývarem.…
Milujete bramborové krokety, ale hledáte zdravější alternativu? Vyzkoušejte jejich pečenou verzi! Bramborové krokety z trouby jsou krásně křupavé, nadýchané a připravíte…