Dřevorubecká pomazánka

cathleen Kuchařka: cathleen

Pomazánky 47 názorů

Suroviny

Plechovka olejovek
150 g sádla
1-2 lžíce obyčejné hořčice
sůl
mletý pepř
3 vejce natvrdo
velká cibule
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme olejovky i se šťávou (olejem), přidáme sádlo, hořčici, drobně krájenou cibuli, podle chuti sůl a pepř a utřeme.

  2. Vmícháme kostičky vajec a můžeme mazat na chleba.

  3. Pomazánka je velice rychlá a dobrá (zatím chutnala opravdu každému, sádlo v ní na chuti téměř není poznat.)

Poznámka

Tuto pomazánku nebudete určitě jídávat denně a všichni, tak doufám, že se pod receptem nerozproudí "smysluplné" debaty o používání sádla.

Kdo má sklony k obezitě, vysoký cholesterol nebo sádlo nemiluje, prostě recept přejde. Doufám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dřevorubecká pomazánka

  • BlaV. BlaV.

    každý má jiné chutě, sádlo mám ráda, rybičky také, ale dohromady - musela bych u někoho zkusit, protože fakt nevím, jeslti by mi to chutnalo :-((

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    cathleen: :-)) já to chápu, to je prostě pakárna a malinké rybičky se jí prostě celé. Jenže jak je člověk naučený a odkoukaný z domova, s tím nic neudělá :-) moje mamina vůbec dělala ciráty s jakýmkoliv masem, všechno čistila a okrajovala až do mrtě, a já to mám prostě po ní ať dělám co dělám, z masa mi zbyde fůra odřezků a jeden malý čistý kousek :-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    pes.filipes: tak to mě mrzí, že nenadchla...u nás patří opravdu k těm nejoblíbenějším.
    A popisem mačkání hlaviček rybiček jsi mě rozesmála :-D (promiň) - vzpomněla jsem si, jak jsme před více než 15 lety koupili poprvé grundle (asi půl kila) a kámoška prohlásila, že je bude jíst jedině vykuchané....tak jsem na nich jak trubka pracovala s manikůrovýma nůžkama:-D:-D A když pak řekla, že tam nechce ani rybí očíčka, už jsem ji poslala někam:-))

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    tak tedy je hotovo, pomazánka mě upřímně moc nenadchla, přes všechny přípravy - přijde mi to prostě jako obyčejná rybičková pomazánka. Tím ale neříkám že není dobrá, to ne, jen jsem asi čekala dle komentářů něco víc. Navíc se mi udělalo špatně, když jsem mačkala celé rybičky včetně hlaviček a toho obsahu (použila jsem obyč sardinky). To je můj soukromý problém - mám to bohužel po mamce, takovéhle šproty atd. nekupovala, protože se jí to "eklovalo" dát je tam celé, a tak i ty pidirybičky preparovala, ale to je zas babračka.
    Takže bodík jsem dala za nápad se sádlem, ale příště udělám svou osvědčenou pomazánku z uzené makrely a Majolky® :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    pes.filipes: kdyz mame na tuhle pomazanku chut, vemu jakekoliv olejovky, co mam doma. Pouze uzene nepouzivam, ty daji pomazance zas uplne jinou prichut ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pes.filipes: já myslím, jakékoli, které chutnají ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    tak luxusní sádlíčko od vyhlášeného řezníka mám doma :-p a ještě jeden dotaz k této pomazánce prosím, jaké používáte "olejovky"?? V obchodě je kdeco - šproty, sardinky, makrely, a já nevím co ještě. Děkuji :-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    cathleen:ja si to nelajzla,kdyz jsem videla,jak moc se umi ty spiraly rozpalit:-p jo a nakonec podle babicky pridam 1-2 lzice mleka,pry pro zjemneni;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka::-)sretti, já ani tou vodou nepodlévala.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    janicka58:ja delala sadlo v dp uz 2x a jinak uz jej delat nebudu. Prvne jsem sadlo krajela,pak uz jen prohnala mlejnkem na hrubo. Hodila jsem do dp,dala trosku vody,dala program marmelada a obcas promichala. Kdyz je sadlo pokrajeno na vetsi kousky,dam program jeste jednou a ohlidam si to.
    Barvu skvarku si vyberes uz sama. . .svetle,hodne zlatave,podle toho skvareni ukoncis.
    Sadlo krasne voni a chutna mi vic nez z plotny:-p Doporucuju:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • janicka58 janicka58

    Prosím vás,toslyším poprvé,ono jde sádlo udělat i v pekárně?Mám tu klasickou,jde tam i marmeláda,sekaná,to jsem sice nezkoušela,ale chleba pečeme.Poradil by mi někdo,kdo sádlo škvařil v pekárně,nebo jsem to špatně pochopila?

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Se sádlem se u nás dělávala pomazánka z rybiček v tomatě,taky skvělá pochoutka:-*:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    jiřka::-))

    Odpovědět

  • jiřka jiřka(neregistrovaná)

    cathleen:Co si budem namlouvat,sádlo vyškvaříme čerstvé v domácí pekárně,než nám sádlo ztuhne dáme péct chleba a když budete mít štěstí jako já tak tuto pomazánku ochutnáte přímo u autorky a je fakt moc dobrá.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: dukanova dieta recepty pomazanky ze sadlem pomazánka ze sádla pomazánka se sádlem pomazánka z olejovek pomazanky ze sádla pomazanka na chleba dřevorubecka omeleta pomazánkové sádlo pomazánky na vysoký cholesterol dukanova marmeláda dřevorubecká pochoutka dukanova dieta pomazánka dukanova dieta a rybičky v tomatě pomazánky se sádlem dukanova dieta tiramisu olejovky pomazánka z makrely dukanova dieta výsledky pomazánka z makrel v tomatě

Zapomněl/a jsem heslo