Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený…
Makrela patří mezi dravé ryby a její maso je bohaté na bílkoviny i zdravé tuky. Připravte si skvělou večeři z filetů z makrely. Orestované kousky rybího masa doplní…
Kompletní pokrm, kterým můžete pohostit svou rodinu, najdete v tomto receptu. Lahodné steaky z vepřové krkovice jsou doplněny bylinkami a na talíři pak opečenými…
Hlavní výhodou domácí šunky je, že neobsahuje žádná přidaná barviva a pouze kvalitní suroviny. Dle podrobného receptu a za pomoci šunkovaru, zvládnete připravit jemnou…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s kuličkami pepře. Přidáme nakrájené žampiony a chvíli opékáme. Zaprášíme moukou a po chvíli zalijeme mlékem. Omáčku necháme…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rybičky vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Přidáme cibuli, česnek, chilli a limetku.Nakonec přidáme zelený pepř a sůl podle…
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm po plátcích očištěnou hlívu na dobu cca 5 minut. Orestované houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské…
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Přidáme lžíci oleje a necháme hodinu odležet. Na rozpálené pánvi se zbytkem oleje maso zprudka osmažíme. Mrkev povaříme 5 min a…
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.Necháme 24 hodin…
Smísíme a našleháme suroviny na omáčku. Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Maso rozložíme po celé ploše na talíře (bez překrývání), osolíme,…
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Pórek i kuličky zeleného pepře nasekáme nadrobno, smícháme s tuňákem a tatarkou, zakápneme citronovou šťávou a je-li třeba, dosolíme.Podáváme s nasucho opečenými plátky…
Žaludky a zeleninu očistíme, dáme do hrnce, přidáme koření, vodu a uvaříme doměkka (v papiňáku cca 35 minut).V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně…
Omytá a očištěná filé osolíme a pokapeme citronem. Rozpustíme máslo a filé opečeme z každé strany 3-4 minuty. Začínáme kůži dolů.Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do…
Salát little gem rozřízneme podélně na polovinu, vykrojíme košťálky a rozprostřeme salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrneme. V mističce promícháme lžíci…
Matjesové filety nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, okurky na plátky a všechno promícháme. Kysanou smetanu smícháme s majolkou a nastrouhaným jablkem, ochutíme…
Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme z obou stran. Přidáme worcester a sojovou omáčku, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Prsa musí zůstat…
Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a orestujeme asi 10 minut na sádle. Ochutíme tymiánem, gyros kořením, česnekem, přidáme cibuli a pórek. Přilijeme smetanu a…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
Líčka osolíme a opepříme.Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.Necháme…
Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně…
Kuřecí prsa nařízneme špičatým nožem a vytvoříme kapsu. Máslo smícháme s drobně nakrájeným pórkem a nakrájenými rajčaty. Směs lehce osolíme a opepříme.Ochucené máslo…
Všechno koření včetně naloženého zeleného pepře vložíme do hmoždíře a velmi jemně utlučeme a podrtíme (můžeme si pomoci troškou olivového oleje). Maso, drobně nakrájená…
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vmícháme pepř. Mažeme na bagety.