Sebevražda - panenka

casino Kuchař: casino

Doba přípravy: 20 4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

400 g vepřová panenky (kýta, pečeně)
sůl (nebát se pořádně osolit)
nakládaný zelený pepř
Univerzální omáčka:
200 ml majonézy
1-2 kávová lžička Worcesterové omáčky (Lea & Perrins)
1 kávová lžička citronové šťávy
2-3 polévkové lžíce mléka
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smísíme a našleháme suroviny na omáčku.

  2. Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

    Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalijeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce) a posypeme nakládaným pepřem.

    Podáváme s bílým pečivem.

    Poznámka:
    Prý to není profesionální, ale plátky masa lze zlehka naklepat (mezi foliemi)

Poznámka

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/

V původním receptu stojí psáno:

"Na vlastní nebezpečí, stejně jak u klasického tataráku!!! Ale kdo nezkusil…"

*****

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sebevražda - panenka

  • Domi Domi(neregistrovaný)

    tejaja:to byste se divila, ohledně jídla mam dost srandovny život a syrove maso i ryby jím. Ale rozhodně ne ve formě tlustých špalku z vepřového polité majonezou s mlíkem-to je spís snaha být moderní ale trošku nevydařene

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    casino:
    Tak:-)
    No, chtěl jsem napsat, že mi prodali dvacetidekový švonec (po našom = kousek, zbytek), ale abych nebyl za příliš velké hovado, tak píšu: 20dkg zbytek:-8;-):-D
    Připravil jsem z toho 3 porce. Na úvodním obrázku je na talíři 60g masa, tedy taková předkrmová chuťovka. MAKRONKY říkaly že si také pochutnaly, akorát se nemohly dosolit, tak jsem to dopsal do surovin:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    casino:;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    maris:
    Hovězí?
    No jo, no, i to tu je:-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/45003-carpaccio/

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych určitě upřednostnila hovězí maso, ale proč ne vepřové;-). Syrové vepřové, ale mleté / škrábané ? / jsem kdysi měla v Německu, je to v podstatě vepřový tatarák a říkají tomu Hackepeter:-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    mika59:
    Ano, máte pravdu, je to nahrubo:-8
    To byl první pokus, jen na zkoušku, zda je to vůbec jedlé;-)
    Fčíl jsem přidal druhý obrázek... Nekoresponduje s receptem (mletý pepř) ale maso už je krájené trošku natenčejc;-)

    Nicméně, chvátám k řezníkovi pro panenku! Jednak jsem na ni dostal chuť:-p druhak to nechám MAKRONKY znovu nafotografovat:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Já bych určitě vyzkoušela, ale na mně je to moc hrubé. Plátky musí být úplně tenké jako list, proto se to částečně zamrazí a potom to jde krásně naplátkovat. Líbí se mi to ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klasický tatarák nám chutná, tohle vypadá zajímavě, tudíž to chce zkusit. Jelikož na tataráku ujíždíme už drahně let a žádné tasemnice ani jiné potvůrky nás nepotrefily, tak i nadále se jich nebojím ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Domi: V postupe máte napísané, že mäso sa krája na čo najtenšie plátky. A to mlieko, 2-3 lyžice, to je na to, aby sa majonéza zriedila, pretože tá je veľmi hustá.
    Nepleťte tu pásomnice a iné parazity, je to web kuchársky, nie parazitologický. :-) Mimochodom, asi žijete v predstave, že každé mäso, každý kúsok, je napadnutý parazitmi. Škoda, nemáte srandovný život. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Surovú panenku som ešte nejedla, ale ochutnať by som chcela. Vyzerá to veľmi dobre a v kombinácii so zeleným korením :yes:

    Odpovědět

  • Domi Domi(neregistrovaný)

    asi máte rád tasemnice :-) a pokud vím, syrové maso ala carpiacco se má krájet na tenké plátky! původně jsem myslela že to je fotka pred opečením nějakych naklepaných medailonků....jo, a ta omáčka s mlíkem??!! proste tohle neee

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí panenka panenka recept hovězí panenka recepty hovězí panenka recept tatarák z vepřové panenky hackepeter recept na hovězí panenku recepty z hovězí panenky recept hovězí panenka panenka recepty recepty z panenky recepty hovězí panenka tatarak z panenky recepty panenka top recepty z panenky jak vypadá hovězí panenka tasemnice z veprove panenky recepty z panenky hovězí tatarak z veproveho masa hovezi pa