Kuřecí žaludky na cuketě se zeleným pepřem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny 4 porce Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

Vývar:
800 g kuřecích žaludků
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
snítka libečku (můžeme vynechat)
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
sůl
1 l studené vody
Dále:
2 lžíce oleje
2 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
300 g očištěné cukety
vývar ze žaludků
smetana ke šlehání
3 lžíce naloženého zeleného pepře
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky a zeleninu očistíme, dáme do hrnce, přidáme koření, vodu a uvaříme doměkka (v papiňáku cca 35 minut).

  2. V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a přidáme hrubě nastrouhanou cuketu. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut.
    Poté ponorným mixérem rozmixujeme a smetanou naředíme na požadovanou konzistenci.

  3. Do omáčky přidáme nakrájené žaludky, zelený pepř, sůl podle potřeby a slabým varem vaříme ještě 3 minuty.

  4. Na přílohu se hodí knedlík, rýže, nebo těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 308 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky na cuketě se zeleným pepřem

Tématické fráze: kuřecí srdíčka recept recept na kuřecí srdíčka recepty na kuřecí srdíčka kuřecí srdíčka kuřecí srdíčka recept kuřecí žaludky

Zapomněl/a jsem heslo