Kořeněná paštika se zeleným pepřem a domácím sádlem

danielle72 Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

300 g vepřových jater
1 rovná lžíce naloženého zeleného pepře
150 ml smetany ke šlehání
4 lžíce domácího sádla
1 lžíce nasekané orestované cibule
1 vrchovatá lžíce orestovaného pórku
1 rovná lžíce sušeného česneku
2 lžičky soli (nebo podle chuti)
2 lžičky rovné koření na gyros
1 rovná lžička sušeného tymiánu
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a orestujeme asi 10 minut na sádle. Ochutíme tymiánem, gyros kořením, česnekem, přidáme cibuli a pórek. Přilijeme smetanu a vypneme.

  2. Rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Ochutíme solí a černým pepřem - soli spíš více než méně.

  3. Nakonec vmícháme kuličky zeleného pepře a necháme ztuhnout asi 6 hodin v chladu ve vhodné nádobě.

Poznámka

Pro delší trvanlivost můžeme zalít rozpuštěným sádlem nebo brusinkovým rosolem.

Další mé recepty zde: https://www.facebook.com/danielavariapise/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kořeněná paštika se zeleným pepřem a domácím sádlem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo