Fondue chinoise

severine cook Kuchařka:

Doba přípravy: 30 - 90 min PT1H00M 4-6 porcí Pomalý hrnec 12 názorů

59

Suroviny

hovězí Maso
kuřecí prsa
pštrosí maso
krůtí maso - (v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky) (Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji.
Na osobu pocitejte 150-200 gr masa.)
Rýže
mražená zelenina
4 kostky bujonu
1 velkou majonezu
kečup
kari
(susene bylinky)
sušená bazalka
oregáno
sušená petrželka
nakládaný zelený pepř
sůl
bílý pepř
citron
pulene zampiony
cerstve strouhany kren
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.

  2. Curry omáčka:
    majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře.

  3. Česneková omáčka:
    majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce.

  4. Coctail omáčka:
    majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře.

  5. Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce.

  6. Pepřová omáčka:
    majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem.

  7. Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře.

  8. Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě :-).

  9. Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku.

  10. Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá ryzí, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Fondue chinoise

  • Nadja Nadja

    spagetka: Pomalý hrnec na to zřejmě kouká a nemůže se vynadívat!!! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    indulina28: Protože se tyto recepty dělají hlavně při setkání příbuzných, či přátel a vyplatí se udělat víc druhů, aby si opravdu každý vybral dle své chuti. I při grilování negrilujeme jeden druh masa, ale víc a i k tomu ugrilujeme zeleninku.;-);-):-p:-p:yes::yes:
    Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?

    Odpovědět

  • severine cook severine cook(autorka receptu)

    Pro vsechny, kdo zminovali, ze se da fondue delat v tuku - ano, samozrejme da, ale maso se kraji na kostky 2,5 x 2,5 cm a jmenuje se to fondue bourguignon. Jinak ostatni zustava stejne.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vypadá to super,už jsme je také dělali,ale v oleji.;-)tahle varianta je opravdu originální.;-);-):yes:+1
    Indulino,to se u fondue dělá,čím víc omáček tím lepší.:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    fondue milujeme:yes:, je to báječný způsob, jak posedět s rodinou či přáteli, popovídat si a přitom se příjemně nakrmit ;-) jsme schopní fondovat třeba 2 hodiny :-8:-D

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    naco tolik omacek?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Super posezení;-):yes:

    Odpovědět

  • phamka phamka

    to jsi fotila ze židle ?
    jinak mňamka ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:lákavé,pěkně vyfocené:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    Nedavno som vyhrala komplet fondue sadu a tak nejako neviem co s nou:-8. Tieto tipy su pre mna velmi vitane.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    U nás neznámé, o to se mi recept víc líbí:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Bezva k posezení ve skvělé společnosti.Znám,že se to dá dělat i v horkém tuku,ale toto je zdravější.A dobrota to bude určitě.:-p:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fondue recepty recepty na fondue fondue masové fondue recepty pomalý hrnec recepty recept na fondue recepty fondue fondue recept fondue recepty na maso masové fondue maso na fondue recepty pomalý hrnec sýrové fondue originální recept masové fondue recept fondue na maso recepty pro pomalý hrnec jak fondovat recept fondue pomalý hrnec fondue recept maso

Zapomněl/a jsem heslo