Pstruh lososovitý v pikantní petrželkové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Ryby 5 názorů

Suroviny

2 filátka ze pstruha
citronová šťáva
lžíce másla + lžíce oleje
sůl
pepř
100 -150 ml smetany ke šlehání
lžíce rybí omáčky
1 lžíce zeleného nakládaného pepře
3 lžíce nakrájené zelené petrželky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a očištěná filé osolíme a pokapeme citronem. Rozpustíme máslo a filé opečeme z každé strany 3-4 minuty. Začínáme kůži dolů.

  2. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku je-li třeba přidáme kousek másla a přisypeme pepř. Orestujeme a zalijeme smetanou.

  3. Do smetany dáme rybí omáčku a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Na talíři podáváme filé částečně polité omáčkou a se zeleninovou přílohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pstruh lososovitý v pikantní petrželkové omáčce

Tématické fráze: pstruh lososovitý recept pstruh lososovity recepty omacka ke pstruhovi omacka na pstruha pstruh recepty pstruh lososovitý omáčka lososovity pstruh recepty pstruh recept pstruh lososovity recepty pstruh lososovity ryba v petrželkové omáččce omacka pstruh recept pstruh recept na pstruha lososoviteho pstruh lososovity s omackou pstruh lososovity s omackou pikantní pstruh nakládány pstruh top recepty nakládány pstruh omáčky ke pstruhu