Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.
Krok 2: Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.
Krok 3: Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Moje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 1 minutou
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka se smetanovou omáčkou,
vepřová panenka na zeleném pepři,
panenka na zeleném pepři,
jak dlouho péct vepřovou panenku,
vepřová panenka recepty s omáčkou,
jak dlouho pect panenku,
vepřová panenka s pepřová omáčkou,
pečená vepřová panenka,
hovězí panenka,
panenka se smetanovou omáčkou,
omáčka ze zeleného pepře,
panenka s omáčkou,
hovězí panenka recepty,
jak péct panenku,
vepřová panenka v pepřové omáčce,
vepřová panenka v omáčce ze zeleného pepře,
vepřová panenka na pepři,
vepřová panenka smetanová omáčka,
omacka na panenku,
jak péct vepřovou panenku
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř,
olej olivový,
vývar hovězí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
sůl,
řepa červená
Komentáře (7)