Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenMořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 30,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 20,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Nadýchané palačinky s jemně pikantní chutí medvědího česneku proměníte v efektní jednohubky, které ozdobí každou obloženou mísu. Svěží zelenou barvou zaujmou na první…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Dýňové noky Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut). Chvilku…
Oblíbenou rybou mezi rybáři je amur. Netučná ryba s bílým masem je krásně šťavnatá a dodá našemu tělu spoustu potřebných minerálů. Amura, pečeného v krustě z medvědího…
Mladou cuketu nakrájíme na nudličky - pomocí speciální škrabky nebo nožem.Osolíme, zakápneme lanýžovým olejem a přidáme pesto z medvědího česneku.Vše promícháme. Nakonec…
Drůbeží játra osušíme, obalíme v těstíčku - já jsem játra nechala v těstíčku asi hodinku v lednici - a smažíme na oleji z obou stran. Jako přílohu jsem použila vařený…
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby…
Cibulka do zlatova na rýžovém oleji, k tomu přihozený pytlík mraženého květáku .. po povolení přihozený pytlík mražené brokolice .. když to trochu povolilo, přilila jsem…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů (horní, dolní pečení s ventilátorem) Rozválíme listové těsto a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Položíme na něj panenku,…
V menším hrnci či rendlíku rozehřeje olivový olej, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Přidáme pesto z medvědího česneku, sušenou cibuli,…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
Žádné přátelské posezení, nebo večerní sledování filmu, se neobejde bez dobrého slaného pohoštění. Pokud máte v zásobě pesto z medvědího česneku, neváhejte a použijte ho…
Nadýchaná slaná roláda má těsto s přídavkem medvědího česneku a náplň ze šunky, sýru a cukety. Pomazánkové máslo se zakysanou smetanou všechny chutě propojuje. Pro…
Voňavé krůtí nudličky opečené na pánvi s provensálskou směsí bylinek a podáváné s restovanou cuketou, rajčaty a šalotkou. Pokrm, který vás chutí i vůní přenese na slunný…
Kuřecí křidélka, plněná směsí mletého masa a medvědího česneku, si určitě zamilujete. Správná doba marinování zajistí, že maso bude krásně šťavnaté. Jako přílohu můžete…
Vepřové panenky odblaníme, rozkrojíme na dvě poloviny uvnitř každé uděláme ostrým nožem otvor.Maso osolíme a opepříme, medvědím pestem potřeme povrch a částečně naplníme…
Do vody dáme na 2 hodiny namočit hrách a čočku. Poté vodu slijeme a dáme čistou. Přidáme sůl, nové koření a kmín a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme nakrájené brambory a…
Těsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou…
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple…
Hermelín nakrájíme na osminky, řezné rány obalíme ve směsi koření, strany s bílou plísní potřeme pestem z medvědího česneku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na…