Kuře nebo králík na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenKuře (králíka) naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel, papriku a rajčata očistíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře (králíka) naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel, papriku a rajčata očistíme a…
Očistíme hlavy a zeleninu.Na lžíci másla orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme studenou vodou a přidáme hlavy a odřezky. Vody dáváme jen tolik, aby byly hlavy…
Oloupanou zeleninu a houby nakrájíme na kostičky.Do varné konve dáme vařit 1,7 l vody.Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme mouku, červenou papriku a uděláme světlou…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, které si před tím nakrájíme a namočíme a zabalíme v rolády.Na oleji orestujeme…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek stačí jen oloupat a nechat vcelku. Dále očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme na větší kousky. Anglickou slaninu…
Nejprve dáme vařit brambory.Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.Přihodíme celer na malé kousky.Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst…
Do 2 l vroucí vody dáme veškerou zeleninu – vcelku, osoíme a opepříme. Velmi pomalým varem vaříme asi 1 hod. Do hrnečku si oddělíme asi čtvrt litru vývaru a necháme…
Krevety krátce povaříme v 0,5 l vody. Scedíme a krevety odložíme stranou.Mrkev, petržel a zázvor nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do vařícího vývaru z krevet.…
Do hrnce dáme vodu, nakrájenou mrkev na půlkolečka, brambory na nudličky, libeček(celý), houbový bujon a Podravku. Necháme vřít, dokud brambory a mrkev nezměknou. Až…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou, vždy necháme několik minut zalité, scedíme a znovu spaříme. Potom je ještě propláchneme pod tekoucí horkou vodou.Zeleninu okrájíme a…
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubší nudličky, kapustu a papriku nakrájíme, květák rozebereme na drobné růžičky. Máslo rozpustíme, na něm osmažíme kořenovou…
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony,…
Žebra i krky si uvaříme v osolené vodě s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem, po uvaření maso vyndáme a kdo chce obere kosti a nakrájí maso do polévky. Pak zavaříme…
Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě - na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a…
Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli.…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Celer, pórek, petržel nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na másle. Poté zalijeme 2 l vody, přidáme zeleninový bujón a povaříme do měkka. Nakonec nastrouháme…
Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh, česnek a smažíme do…
1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, jak jsme zvyklí, houby též na menší kousky. Rozehřejeme máslo a vše krátce osmahneme. Přidáme pohanku, promícháme a…
1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji…
Zeleninu nahrubo nastrouháme a opražíme na másle. Přisypeme rýži, zamícháme a po chvíli mírně zalijeme vývarem a 10 minut dusíme.Dolijeme vývarem na potřebný objem a…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…