Dýňové placičky se salátkem z červené řepy

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

cca 200 g dýně Hokkaido, očištěné, neloupané
2 PL ječných hrubých vloček
2 vejce
velká hrst natě petržele
sůl
ghí
1 maličká červená řepa
1 PL panenského olivového oleje
šťáva z půl limetky
1 PL dijonské hořčice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme, promícháme, misku přikryjeme a necháme aspoň hodinku v pokojové teplotě.

  2. Očištěnou dýni nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, vločky, nasekanou petržel, osolíme. Promícháme, nenecháváme odležet a rovnou na rozehřátém ghí smažíme malé placičky. Na ubrousku necháme vsáknout přebytečný tuk.

  3. Podáváme se salátkem z červené řepy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňové placičky se salátkem z červené řepy

Zapomněl/a jsem heslo