Polévka se sýrovými knedlíčky podle Claudie

Polévky Doba přípravy: 15-20 minut 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 15-20 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

1 lžíce másla (přepuštěné nebo s 1 lžičkou oleje)
100 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1 lžíce sušené polévkové směsi bez konzervantů
vývar zeleninový nebo masový
Na knedlíčky:
100-150 g čerstvého sýru
1 malé vejce
nasekaná petrželová nať nebo pažitka
sůl
pepř
muškátový květ nebo oříšek
dle potřeby jemně nastrouhaná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na julienne nebo kostičky (můžeme přidat i jinou zeleninu). Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem (zredukovaný mám v mrazáku), dolijeme do 1 litru vodou, promícháme a přivedeme k varu.

  2. Zatím dáme do misky rozmačkaný čerstvý sýr, přidáme vejce, sůl, koření, špetku muškátového květu nebo dvě strouhnutí oříšku, trochu zelené nasekané natě nebo pažitky a dobře promícháme. Podle potřeby postupně přidáváme prosátou strouhanku, až vytvoříme těsto, ze kterého půjdou dělat knedlíčky.

  3. Uděláme knedlíčky velikosti cca 3 cm (9 ks), nejlépe vlhkou rukou, a vložíme do polévky povařit cca 5-7 minut (podle velikosti).

  4. Na talíře vložíme knedlíčky, zalijeme polévkou a přidáme bylinky dle chuti (libeček, petržel, pažitka, celerová nať apod.).

Poznámka od kuchařky

Podobné polévky jsem našla, takže tuto je možné smazat.

Komentáře k receptu Polévka se sýrovými knedlíčky podle Claudie

K receptu nejsou žádné komentáře.