

Sekaná s brokolicí
Suroviny 1 větší šiška
- 500 g míchaného mletého masa
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lahůdková cibulka
- 1 vajíčko
- 100 ml smetany 12%
- strouhanka dle potřeby
- 1 lžíci majoránka
- 1 lžíce mateřídoušky-nemusí být
- 1 lžíci sušené hlívy ústřičné
- anglická slanina-nemusí být
- petržel
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejprve si ovaříme brokolici, aby byla téměř měkká, nasekáme jí do mísy, k ní přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Zatím si nakrájíme cibule nadrobno, česnek si protlačíme a přidáme k masu s brokolicí.
Ještě dáme petrželku, majoránku, mateřídoušku-nemusí být, 1 lžíci sušené hlívy ústřičné, je-li třeba dosolíme a dáme tolik strouhanky, aby nám sekaná držela hezky pohromadě.
Utvoříme šišku, dáme jí do pekáče, můžeme jí přikrýt anglickou slaninou, podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 50-60 minut.
Pak už jen nakrájíme na porce a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Opět jeden nápad, když jsem viděla mírně zvadlou brokolici, ale chtěli jsme maso, tak jsem to vyřešila touto sekanou a byli jsme s ní spokojení!
Vodu z vaření brokolice použijeme na polévku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekaná s brokolicí
-
Já bych namočila rohlík do té smetany
zajímavý recept...ukládám, také mi občas "umírá" v lednici brokolice
posílám bodík
a protože mám na balkoně hafo tymiánu, tak místo marijánky, dám tymián
-
Bibinka: mazat nemá už teď žádný smysl. Určitě se najde někdo, komu se recept zrovna teď šikne.
Jde jen o princip, který Vy, jako zdejší moderátorky, byste měly nově příchozím nastínit (když už doposud neexistuje žádná tzv. kuchařka pro zadávaní nového receptu, o což jsem se několikrát přimlouvala..), stačí přidat fotku ke svému receptu a napsat, že jsem změnila ty a ty suroviny. Ale jasně, že to nejde vnucovat, to musí každý uznat sám, co chce, nebo nechce
Ale což, zítra den volna, tak jdu něco lovit. Dobrou -
jahoda:jahodo, já se nezlobím, tušila jsem, že to určitě bude někomu vadit, i když jak jsem už psala tam rozdíly jsou.
Ale nevadí, nechám pro klid topek vymazat ať je to ke spokojenosti -
sofie1973: jj, prosímtě ale sekanou ne, tu mi už připomněla Bibinka. Třeba něco, co jsem už dlouho nedělala, by se mi šiklo
Pádím pryč k telce, nerada bych tady něco rozjela.
Bibi promiň, jen tak laškujeme. Když je zítra ten svátek, mám takovou sváteční náladu -
jahoda: Mám nápad. Zkusím taky znovu "projet" svoje starý recepty, třeba si jich někdo všimne
-
Bibinka: "Já se sama na sebe určitě zlobit nebudu, že tu mám podobný" to chápu
Chybí mi tady smajlík tytyty -
zizala: souhlas
-
Bibi, nic ve zlém, ale jsi si jistá, že na pouhého půl kila masa jde celá lžíce majoránky a celá lžíce mateřídoušky? To tam bude cítit jen to koření a nic jiného
A asi jsi spletla u anglické slaniny slovo nemůže místo nemusí
A už vůbec nerozumím tomu, proč dáváš dva téměř totožné recepty...
-
Miluju jídla s brokolicí. Tady mám ale trochu strach, že ztratí svou konzistenci, jedinečnost a chuť, že z ní v té sekané zbude jen "neidentifikovatelné" cosi.
A koření to jedině přebije.
-
chocolate: taky jsem si všimla, že jsou podobné, ale ta druhá je opravdu o koření a rozdíly tam fakt jsou, proto má název kořeněná. Já se sama na sebe určitě zlobit nebudu, že tu mám podobný
-
Já mám sekanou moc ráda, ale poslední dobou zjišťuji, čím míň druhů ingrediencí do ni dám, tím je lepší. ....i když s brokolicí je to originální. Posílám boďana.
-
Bibi
, máš už tu téměř totožný recept http://www.toprecepty.cz/recept/20921-brokolicova-....