

Steak Diane podle Gordona Ramsayho
Suroviny 2 porce
- Maso:
- 2 plátky hovězího masa na steaky (výběr nechám na vás, já použila zadní z válečku)
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Omáčka:
- 2 šalotky
- 100 g žampionů
- střik worchesteru
- cca 70 ml brandy
- 1 stroužek česneku
- 1 PL másla
- 1 PL dijonské hořčice
- 200 ml smetany
- menší hrst plocholisté petržele
- Příloha:
- malé salátové brambory
- sůl
- menší hrst rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- hrášek
- 1 PL másla
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme rozpůlené, předvařené brambory, řezem dolů. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn a restujeme do požadované barvy. Vyjmeme, udržujeme v teple.
Hrášek (použila jsem mražený) propláchneme studenou vodou a prohřejeme na pánvi na lžíci másla. Též udržujeme v teple.
Plátky masa přejedeme válečkem, osolíme (taky jsem se divila, ale postupovala jsem dle Ramseyho), opepříme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a steaky z obou stran rychle osmahneme. Vyjmeme a dáme stranou.
Do stejné pánve vložíme na tenké plátky nakrájené šalotky, osolíme, opepříme. Přidáme žampiony (též pokrájené na tenké plátky), lžíci másla a prolisovaný stroužek česneku. Zastříkneme worchesterem a přidáme dijonskou hořčici. Vlijeme brandy, pánev nakloníme k ohni a flambujeme (kdo má elektrický sporák, použije zápalky). Až se alkohol vypálí, promícháme, vlijeme smetanu a vmícháme pokrájenou petržel. Steaky vrátíme do pánve k omáčce a provaříme.
Steaky podáváme přelité omáčkou, s bramborem a hráškem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steak Diane podle Gordona Ramsayho
-
Poslední fotka uživatelky Handika byla smazána, neodpovídá receptu
-
ludena: Na videu je kus z hovězího pupku, který je na steaky vynikající. To jinak neuříznete. Většinou se maso pak podává filírované, nakrájené na tenčí plátky přes vlákno, takže s kousáním není problém
-
ludena: Video nepatří autorce.
-
Nikina: podle mne velmi špatně zvolené maso . maso se vždy krájí ne po vlákně !!
-
jen mi vadí , že je maso nakrájené po vlákně , asi bych žvýkala do konce života. Podle mne se toto moc nepovedlo
-
Petra: jen bych ještě chtěla dodat, když použijete opravdu kvalitní maso na steak, tak čím dýl ho necháte na pánvi, či ho budete prohřívat v omáčce, tím bude právě gumovější
-
1974andrea: díky za záskok
-
Petra:Steaky se přece nevaří ani nedusí, z obou stran se zprudka opékají a tady u tohoto receptu se jen vrátily do omáčky prohřát
-
Můžu se zeptat, jak dlouho jste to nakonec provařili? Přijde mi tento výraz trochu slabý na to, že je to hovězí, které se podle mě dělá docela dlouho.. nechci, aby to bylo gumové. Díky za radu
-
Hanička: ono to jen vypadá složitě, ve skutečnosti to složité vůbec není, chce to jen si pořádně promyslet, s čím začít, aby bylo vše zároveň hotové
Použila jsem metaxu 7hvězdičkovou -
Zdravim,
vypada to uzasne, klobouk dolu, ze se nebojite zkouset slozitejsi recepty. Jake brendy jste pouzili? -
Moc děkuju
-
-
Elizo přesně jsi to vystihla
tohle je opravdu TOP
posílám bod a ukládám
-
magdalenka: beru si Tvou radu k srdci