Květáková polévka - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě - na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě - na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a…
Zeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme. Přilijeme vývar,…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe…
Nejprve si uvaříme krůtí maso, pak vykostíme a nakrájíme na porce, vývar použijeme do omáčky. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme…
Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú zeleninu do sklovita. Prilejeme vodu, nálev z oboch konzerv a necháme zovrieť. Pridáme bujóny a 2-3 bobkové listy. Keď je zelenina…
V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou šalotku, rajský protlak, orestujeme a přidáme předem namočenou čočku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.Zeleninu …
Filety z pangasia očistíme, prosolíme, prokapeme citronovou šťávou, prosypeme kořenovou zeleninou a vložíme na 10 minut do rajského protlaku. Mezitím si odebereme dva…
Dáme uvařit kroupy. Ve slané vodě cca 12 minut. Na velké opravdu velké pánvičce rozehřejeme olej. Osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme mrkev nakrájenou na…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem,…
Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Poté vývar slijeme do jiné nádoby a květák rozebereme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, malé brambory necháme vcelku. Vaříme v osolené vodě. Brambory jsou zcela potopeny. Po uvaření vodu slijeme.…
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, jak jsme zvyklí, houby též na menší kousky. Rozehřejeme máslo a vše krátce osmahneme. Přidáme pohanku, promícháme a…
Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme vodou a necháme vařit, než je zcela měkká.Kuskus zalijeme vařící vodou v poměru kuskus:voda 1:2.…
Dáme do hrnce omytou a očištěnou slepici, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, omytou cibuli se slupkou rozříznutou na půl, pár stroužku česneku a…
Čočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme…
Omyté rybí hlavy s novým kořením dejte do hrnce se studenou vodou, zvolna vařte asi 30 minut. Pak hlavy vyjměte a oberte maso. Hříbky namočte a uvařte doměkka. Očištěnou…
Do většího hrnce dáme sádlo, maso nakrájené na malé kostky, nakrájenou cibuli, rajčata, zeleninu. Přidáme kmín, sůl, papriku, pepř a dusíme na mírném ohni 10 minut,…
Cibulku nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a z obou stran osolíme a…
Mraženou kuřecí sekanou si necháme rozmrznout. V mezičase si uvaříme oloupaný celer, mrkev a petržel (nebo lze si třeba udělat vývar a použít tuto zeleninu z něj).…
Do studené vody vložíme všechny suroviny určené „na vývar“, přidáme všechen čerstvý kopr a polovinu hub. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut. Poté vyndáme…
Do vývaru s masoxem(nebo do vody), nakrájíme zelí a kapustu jako když děláme zelí na proužky, cibule na malé kousky, mrkev, petržel, celer a brambory také na malé kousky…