Ředkvičkový tvaroh - pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenMáte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Pokud vám sem tam zbývá pečivo z předešlých dnů, můžete je upotřebit na žemlovku, strouhanku nebo také třeba na tento zeleninový nákyp se šunkou. Jeho příprava je snadná…
Jemné králičí maso dušené v hořčičné omáčce, zjemněné smetanou, krásně vonící po tymiánu, je opravdovou delikatesou. Jako přílohu můžete připravit bramborové šišky,…
Pohanka byla dříve v kuchyni hojně užívanou surovinou. Dnes se zase vrací na výsluní a my si z ní můžeme připravit lahodné pohankoto. S červenou čočkou, zeleninou a…
Žlutá cuketa je méně častý druh cukety, který vyniká svou krásnou barvou. Tu využijeme pro výrobu skvělého pesta, jehož základ tvoří mandle. Obzvláště skvěle se bude…
Kuličky z mletého masa plněné šťavnatými rajčátky potěší jako oběd celou vaši rodinu. Podávané s voňavou bylinkovou polentou tvoří skvělý a vyvážený pokrm, který si…
Domoda je zeleninový pokrm pocházející ze Západní Afriky, konkrétně z Gambie. Jde o dušenou směs zeleniny (někdy i s masem), která konzistencí připomíná náš guláš.…
Cuketové placičky jsou lehké, chutné a rychlé jídlo, ideální pro letní sezónu, kdy je cuket dostatek. Skvěle poslouží jako hlavní chod, příloha nebo slaná svačinka. Na…
Černá rýže u nás zatím není příliš rozšířená, ale jde o výživnou a zdravou potravinu s vysokým obsahem antioxidantů. Má jemně oříškovou chuť a pevnější strukturu než…
Cuketová polévka se sýrovými nočky je skvělým způsobem, jak využít sezonní zeleninu a připravit z ní vydatné a voňavé jídlo. Jemná smetanová chuť se krásně doplňuje s…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…
Výživnou a chutnou pomazánku připravíme čistě rostlinně. Sušené houby povařené s kořením doplní pohanka, která propůjči svoji zemitou oříškovou chuť. Tu pak rozmixujeme…
Jemná a vydatná polévka se sladkostí krémové dýně s lehce nahořklým akcentem kapustiček. Díky své vyvážené chuti i vysokému obsahu vitamínů a vlákniny skvěle zahřeje v…
Omytou zeleninu nakrájíme na kousky, petržel nasekáme, vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s bílým jogurtem. Podáváme hned (aby zelenina…
Polévka s cuketovými květy je lehká, krémová a chuťově vyvážená. Bramborový základ dodá polévce krémovou konzistenci, zatímco cuketa, kukuřice a jemně pálivá chilli jí…
Zajímavé knedlíčky z růžičkové kapusty skvěle doplňují jednoduchou polévku z brokolice. Polévku můžete směle servírovat i jako sváteční. Polévka má příjemnou chuť a v…
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a zdravou svačinu. Spojení fazolí, výrazných sušených rajčat a čerstvé petržele vytváří lahodně…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.Zalijeme vývarem, přivedeme…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Kuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…