Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 4. 2019 21:06

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie1 536 kJ / 367 kcal
Bílkoviny27,65 g
Tuky22,89 g
Vláknina2,14 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Knedlíčky jsem použila do "Slepičí polévky se zeleninou a vaječno-žampiónovými knedlíčky", ale hodí se i do jiných polévek, např. do "Žampiónového krému" a pod.

Inspiroval mne recept od Hella https://www.toprecepty.cz/recept/15565-knedlicky-d..., tímto jí děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

10. 5. 2019 14:58

MamlajdaD: Ja ďakujem za super recept. :-K;-)

MamlajdaD

10. 5. 2019 12:00

Tejaja: Terezko, velký dík za vyzkoušení,:-D, je to pro mně pocta, a jsem ráda, že ti chutnalo. A navíc tisíceré díky za ty fotečky, :-K jsou parádní. Mám zase dnes šťastný den, je to jako dárek. A ještě nafocený postup! :-8 Paráda. Moc a moc ti děkuji. :-D :-K

tejaja

10. 5. 2019 10:13

Knedlíčky sú vynikajúce. :yes: Určite ich urobím aj do inej polievky, nielen slepačej. Mám rada malé, pohrala som sa s tým, ale výsledok stál za to.;-)
So sekaním šampiňónov, cibule a cesnaku problém nebol. Stačili 3 otočenia v mixéri a bolo to. ;-)

MamlajdaD

30. 4. 2019 20:18

JanaDorazinová: Aha, to tedy byly kusani:-8. No trochu mi bylo divné, že by někdo obětoval na knedlíčky portobello. :-O;-) Ale hlavní věc, že to vyšlo a chutnalo ti. :-D Mně to chutnalo druhý den ještě víc, trochu se to rozleželo a ty chutě se asi víc prolnuly. Moc zdravím! :-8 :-K

JanaDorazinova

30. 4. 2019 18:51

MamlajdaD: neměla jsem portobela, ty bych využila jinak, ale žampiony velké jako dlaň..

MamlajdaD

30. 4. 2019 18:13

JanaDorazinová: Moc díky za vyzkoušení :-D;-)a ještě víc za tu fotku.:-K<3 Já jsem to sice taky nafotila, ale jen mobilem. Ale někdy to k té tvojí fotce přidám. Jsem opravdu moc ráda, že ti knedlíčky chutnaly. Je to zase trochu jiná chuť, změna, že? Jestli jsi měla ty velké žampiony (ty portobella), tak to si myslím, že je ještě lepší, mají podle mne "houbovější" chuť. ;-):-8 Ještě jednou dík a to převeliký. :yes::-K:-D

casino

30. 4. 2019 17:39

JanaDorazinova:
Na tu hloupost by sedla známá filmová hláška paní Gumpové, že;-)
No, mám pochybnost, že taková triviálnost jako je strouhání žampiónu by normálně napadla i vás;-) ale je to rychlejší (jak se táže autorka) nebo to dokonce dalo i méně práce, he? :-8

JanaDorazinova

30. 4. 2019 17:15

Už je to uděláno, už je to hotovo :-D. Takže já jsem si udělala takový mrkvovo-celerový vývar, přidala jsem jeden gelový bujón. No a pak jsem do toho zavařila ty knedlíčky. Jsou skvělé! Měla jsem takové obří žampiony, že bohatě stačily dva;-). Jsem sama ráda, že se mi nerozvařily. Děkuji za recept a přidávám foto ;-)

JanaDorazinova

30. 4. 2019 15:56

MamlajdaD: no, casino má občas i dobré nápady, kdyby jindy neměl jen hloupé komentáře ;-). Ale i tak by mne to napadlo;-)

MamlajdaD

29. 4. 2019 00:03

JanaDorazinová: Až se ti do něčeho budou hodit, tak zkus. ;-)Takto jak je to popsané jsou dobré a jemně houbové. Příště zkusím přidat víc asi o dva žampióny, nebo sušený houbový prášek, mám ještě svůj. Ale i takhle to bylo dobré. Zkusila bych v létě i z lesních hub, ale sama si je nasbírat nezvládnu a na donášku můžu zapomenout, nikoho tu neznám. :-( Jestli se do těch knedlíčků pustíš, přečti si poznámku od Casino, myslím tu o tom strouhání, zkus, jestli ti to tak půjde rychleji. Díky za přečtení receptu a budu moc ráda, když ho vyzkoušíš.:-D;-) Zdravím a přeju dobrou noc a zítra hezký den! :-8:-K

JanaDorazinova

28. 4. 2019 23:19

Mi se obecně knedlíčky moc nedaří, když nepočítám klasické z jater. Ale koupím žampiony a vyzkouším :-)

MamlajdaD

26. 4. 2019 22:54

casino: Dík za připomínku. Ono se to taky dá nasekat (po přiměřenou dobu) el. sekáčkem, na nastrouhání byly žampióny tentokrát nějak dost vodnaté. Ale někomu se ta vaše rada třeba bude hodit.
Ke druhé části: také jsem nemusela podlévat, poznámku jsem napsala spíš pro mladé nezkušené kuchařinky, které by z neznalosti nemusely dostatečně snížit tepotu při dušení. Ale myslím, že když si nezkušená hospodyňka přečte naše poznámky, dá si pozor.:-8. Takže díky. :-)

casino

26. 4. 2019 21:48

ad.1
Pro podobné účely žampiony strouhám na hrubé slzičce :yes:
No, dá to sice míň práce, ale zato je to rychlejší ;-)
ad.2
Nepodlévám vůbec, když účelem (vedle zintenzivnění chuti) je zbavit houby vody, že :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: polévka žampionový žampionové recepty recepty žampionová polévka knedlíčky s žampiony

Suroviny: cibule, cibule, žampióny, česnek, petržel, vejce, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxn3