Vepřové maso s petrželí

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 1 hodina 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

300 g vepřové plece, kýty či karé
160 g petržele - oloupané
30 g uzeného špeku nebo slaniny
1 cibule
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř mletý
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
snítka tymiánu
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa, ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek. Maso pak zalijeme vývarem (jen nad maso) a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  2. Pak k masu přisypeme na kostičky nebo slabé hranolky pokrájenou očištěnou petržel a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.

  3. Podáváme s gnocchi, knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové maso s petrželí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: maso na petrzeli recepty z vepřového masa recepty z petrzele vepřové na petrželi smazene vepřové maso maso v petrzeli recept maso na petrzeli maso petržel maso a petržel recepty

Zapomněl/a jsem heslo