Polévka z pečených rajčat s řapíkatým celerem a pórkem

maris Kuchařka: maris

Polévky 5 názorů

Suroviny

500 g vyzrálých rajčat
3-4 řapíky celeru
1 velký pórek
1 cibule
1 plechovka rajčatové passaty
1 stroužek česneku
4 větvičky čerstvého tymiánu
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
sůl
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech řeznou stranou nahoru, zakápneme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180 °. Pečeme půl hodiny, troubu stáhneme na 120° a necháme péct ještě cca 45 minut. Rajčata se nesmí spálit.

  2. V hrnci rozehřejme trochu oleje a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájený pórek, řapíky celeru, z kterých jsme odstranili vlákna / lépe se potom rozmixují / a společně orestujeme. Přidáme připravená pečená rajčata, passatu, lístky tymiánu, prolisujeme stroužek česneku, mírně osolíme a vše dusíme 30 minut. Přilijeme vývar a ještě vše povaříme mírným varem.

  3. Na závěr polévku rozmixujeme do jemného hustého krému. Na talířích ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Protože rajčata jsou určena k okamžitému použití, délka pečení je dostačující.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka z pečených rajčat s řapíkatým celerem a pórkem

Tématické fráze: polévka z pečených rajčat celerovo rajčatový polévka rajská polévka z pečených čerstvých rajčat rajčata s pórkem

Zapomněl/a jsem heslo