Petrželová polévka s petrželovými lupínky
Recept ještě nebyl hodnocenNa troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky narezaný petržlen (500 g) a zemiaky. Osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.Polievku rozmixujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky narezaný petržlen (500 g) a zemiaky. Osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.Polievku rozmixujeme…
Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli.…
Očičtěné a nakrájené čerstvé lesní houby vaříme spolu s mrkví a petrželí v osoleném a malinko okmínovaném masovém vývaru (ale lze i jen ve vodě) do poloměkka.Potom…
Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme…
Nejprve si uvaříme krůtí maso, pak vykostíme a nakrájíme na porce, vývar použijeme do omáčky. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme…
Oloupanou zeleninu a houby nakrájíme na kostičky.Do varné konve dáme vařit 1,7 l vody.Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme mouku, červenou papriku a uděláme světlou…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, malé brambory necháme vcelku. Vaříme v osolené vodě. Brambory jsou zcela potopeny. Po uvaření vodu slijeme.…
Na másle lehce osmahneme nakrájenou cibulku a zapražíme moukou.Omyté a na kousky nakrájené žampiony s petrželí dáme do hrnce a zalijeme cca 1,2 l horké vody. Přidáme sůl…
1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji…
Pokud máme zbytky od oběda, použijeme je. Pokud ne, postupujeme následovně: Čočku na sítku propereme a dáme do kastrůlku. Hokkaido zbavíme slupky, nakrájíme na drobno a…
Celer, pórek, petržel nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na másle. Poté zalijeme 2 l vody, přidáme zeleninový bujón a povaříme do měkka. Nakonec nastrouháme…
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar , maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Zeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme. Přilijeme vývar,…
Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou…
Osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a posypeme vegetou.Přidáme klobásku nakrájenou na malé kostičky a postupně zeleninu pokrájenou na nudličky v tomto pořadí …
Do horké vody dáme zeleninu. Po chvíli přidáme knedlíčky a nudle, posolíme, okořeníme. Knedlíčky : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme droždí a smažíme. Odstavíme,…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do pekáčku nalijeme olej, rozpálíme a přidáme na drobno pokrájenou cibuli. Osmažíme do zlatova, pak přidáme česnek, já dala…
Změna role taliánů, budou základní surovinou. Paprikám uřízneme vršky, odstraníme semeníky i membrány. Zahřejeme větší množství vody, osolíme a když přijde voda k varu,…
Z mouky, vody a octa vyválíme těsto a necháme chvili odpočinout v lednici. Pak si nakrájíme úzké pásky a klademe je přes zapékací misku obrácenou dnem vzhůru, na kterou…
Mušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Kuřecí stehna vykostíme,upravíme,osolíme,potřeme hořčicí,dáme kousek salámu,zabalíme a sepneme párátkem.Do pekáčku dáme trochu oleje, cibuli nakrájenou na plátky,dáme…
Nejprve připravíme směs na obalení. Promícháme strouhanku s nastrouhanou kúrou z citronu, parmezánem a jemně nasekanou petrželí. Sýr naporcujeme, obalíme v hladké mouce,…
Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit. Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme.…
Všechnu mraženou zeleninu propláchneme vřelou vodou a necháme okapat. Na pánev dáme trochu oleje a obděláme fazolové lusky, poté přidáme bílé fazolky spolu s chilli…