Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvasnicová s krupkami s vejcem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gwynplain

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 218 kJ /
530 kcal
Bílkoviny37,18 g
Tuky10,56 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy62,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Krok 2: Současně na oleji upražíme kvasnice. Pražíme je 15-20 minut. Musí zhnědnout a změnit se v drobivou, tmavě hnědou hmotu. Krok 3: Upražené kvasnice vyklopíme do polévky. Krok 4: Celer, cibul, kořenovou petržel vyjmeme. Dochutíme masoxem, osolíme, trochu pepře, bylinky. Povaříme. Nakonec kapání z rozšlehaného vejce.

Zveřejněno 7. 10. 2009

Poznámka autora Gwynplain

Kvasnice, které roztavíme a hned použijeme v polévce... To není ono. Zkuste je upražit. Úplně jiná chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasnicová s krupkami s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2v6N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasnicová s krupkami s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2v6N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Karle:-)dovolila jsem si dnes udělat dětem k obědu,vaší Kvasnicovou polévku.Dělala jsem v malém množství-zeleninu jsem po uvaření nakrájela zpět do polévky(bylo mi jí líto vyhodit;-) a místo krupek jsem přidala pohankové vločky a hrubou krupici:-p.Dětem i mě moc chutnala:-p a tak jí zařazuji do našich oblíbených jídel;-).Posílám boďku č.2 a přidám i fotečky-ale kdyby to nebylo ono a nechtěl jste,tak je smáznu pryč;-).

Moc zajímavá polévka, zvlášť k poměru droždí na množství vody a způsobu pražení. S ostatními ingrediencemi si jí umím představit ...Z droždí dělám zatím jen knedlíčky v podobné polévce..Ukládám a vyzkouším..Ale myslím si, že bodík můžu dát už teď:yes:1.

zaujimava polievka

Tématické fráze:
jak dlouho vařit krupky, jak vařit krupky, kvasnicové kapání, kvasnicove knedlicky, vaření krupek, pohankové vločky recepty, jak dlouho se vaří krupky, krupky lámanka, recepty z krupek, jak se vaří krupky, polevka s krupkami, krupky vareni, malé krupky, krupky jak dlouho vařit, krupky do polévky, polévka s kvasnicovými knedlíčky, recept pohankové vločky, krupky doba vareni, krupky-doba vaření, krupky-doba vaření

Suroviny:
vejce, kvasnice, krupky, mrkev, celer, petržel, bylinky, olej, cibule, kmín celý, petržel, celer, libeček, pepř, sůl, masox

Přidat fotografie receptu