Chřestový krém s čerstvým hráškem a pršutem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Velmi jednoduchá a rychlá příprava této výživné polévky, která zabere jen pár minut, je ideální pro náročné pracovní dny. Vařenou pohanku, špenát a medvědí česnek stačí…
Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
Pokud vám sem tam zbývá pečivo z předešlých dnů, můžete je upotřebit na žemlovku, strouhanku nebo také třeba na tento zeleninový nákyp se šunkou. Jeho příprava je snadná…
Namočenú fazuľu dáme variť s údeným mäsom, celou cibuľou a bobkovým listom.Keď je fazuľa polomäkká, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, neskôr kolieska klobásy. (Cibuľu…
Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme přibližně 3 litry vody. Osolíme a na velmi mírném plameni pozvolna vaříme 2 hodiny.Po 2 hodinách mírného varu…
Zajímavé knedlíčky z růžičkové kapusty skvěle doplňují jednoduchou polévku z brokolice. Polévku můžete směle servírovat i jako sváteční. Polévka má příjemnou chuť a v…
Silný slepičí vývar plný srdíček můžeme připravit nejen na svatého Valentýna. Vývar má díky protlaku výraznou barvu. Podáváme ho posypaný smaženými srdíčky, která…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…
Domoda je zeleninový pokrm pocházející ze Západní Afriky, konkrétně z Gambie. Jde o dušenou směs zeleniny (někdy i s masem), která konzistencí připomíná náš guláš.…
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Černá rýže u nás zatím není příliš rozšířená, ale jde o výživnou a zdravou potravinu s vysokým obsahem antioxidantů. Má jemně oříškovou chuť a pevnější strukturu než…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Lahodná kombinace jemných nudlí, šťavnatého masa nebo aromatických žampionů, doplněná křupavou zeleninou. Tento rychlý a snadný pokrm vás přenese do srdce asijské…
Výživnou a chutnou pomazánku připravíme čistě rostlinně. Sušené houby povařené s kořením doplní pohanka, která propůjči svoji zemitou oříškovou chuť. Tu pak rozmixujeme…
Pokud máte rádi výrazné sýry, tahle polévka vás nadchne. Jemně krémový základ doplněný nivou vytváří bohatou a lahodnou chuť, která zahřeje i zasytí. Sýrová polévka z…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, zeleninu a houby. Chuť mu dodáte majoránkou a…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Dobrá polévka je základ oběda. Z téhle na vás z kedlubno - bramborového základu vykouknou svěže zelené kuličky mladého hrášku. Máslová jíška a použité bylinky polévku…
Kuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…