Domoda - africký zeleninový guláš

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 115 minut 4 porce Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

3 lžíce arašídového másla
1 lžíce arašídového oleje (lze i olivový)
1 velká cibule, hrubě nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kousky
1 velký brambor, nakrájený na větší kousky
1 malá petržel
1 řapík celeru
asi 3 lžíce hlávkového zelí, nakrájeného na širší nudličky
1/2 lilku
1/2 cukety
2 lžíce rajčatového protlaku
1 l zeleninového vývaru
1½ čajové lžičky kajenského pepře
sůl
pepř
voda dle potřeby
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.

  2. Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.

  3. Po krátkém dušení vložím arašídové máslo a rajčatový protlak. Zaliji zeleninovým vývarem. Osolím a opepřím.
    Přiklopím a asi 60 minut dusím.

  4. Podávám s rýží nebo kuskusem. Já servíroval vařené, máslem omaštěné jáhly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domoda - africký zeleninový guláš

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Ja delavam hodne Surinamske recepty a v nich se moc oriskove maslo pouziva.U nas ho mame moc radi.Vas recept se mi libi,urcite vyzkousim .:-K:yes:

    Odpovědět

  • evosheek evosheek(autor receptu)

    jemmy: Moc děkuji, to je důležitá surovina! :-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Chybi vam tam,kolik je potrba toho arasidoveho masla.

    Odpovědět

Tématické fráze: rajčatový protlak africke recepty na fb africký lilek