Cibulačka se žampiony, krutonky a parmezánem

maris Kuchařka: maris

Polévky 4 názory

Suroviny

3 velké červené cibule
hrst žampionů
1 l silného hovězího vývaru
3 krajíce chleba
50 g hoblinek parmezánu (nebo Gran Moravia)
pepř
sůl
olivový olej
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.

  2. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme cca 15-20 minut.
    Mezitím nakrájíme chléb na kostičky a opečeme ho na oleji na pánvi dozlatova. Krutonky vyndáme a osušíme na papírové utěrce.

  3. Hotovou polévku dochutíme pepřem, rozdělíme na talíře a do každého přidáme petrželku, krutonky a hoblinky parmezánu.

Poznámka

Krutonky můžeme připravit na kvalitní pánvi jen nasucho, bez oleje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 90 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulačka se žampiony, krutonky a parmezánem

Tématické fráze: cibulačka se žampiony cibulacka s zampionama cibulačka s zampiony francouzská cibulačka s žampiony cibulačka ze žampionů polévka cibulačka

Zapomněl/a jsem heslo