Svíčková z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Kotrč je v kuchyni ceněná aromatická houba. Připravíte z něj výbornou falešnou dršťkovou polévku. Stačí přidat mletou papriku, majoránku a nechat pořádně provařit.…
Telecí maso pokrájíme na kostky a vložíme do zapékací mísy. Všechnu zeleninu zbavíme slupky. Mrkev, cibuli, celer a petržel pokrájíme na kostky a přidáme k masu. Dále…
Hovězí maso očistím, prošpikuji, osolím, opepřím a nechám smažit na oleji v hrnci (který se dá dát i do trouby), aby se zatáhlo. Až maso bude zatažené, vyndám ho z hrnce…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme.…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Do tlakového hrnce dáme omyté maso, všechnu zeleninu a koření, osolíme a dáme vařit na 40 minut. Uděláme drobení z 1 vejce, krupice a hrubé mouky. Nesmíme ho solit a…
Lahodnou zeleninovou polévku z cukety, mrkve a rajčat připravíme snadno a rychle. Zjemníme ji smetanou a podáváme s drobnými sýrovými nočky. Jemnou chuť polévky můžeme…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Deň vopred - večer namočíme fazuľu, druhý deň vodu zlejeme, pridáme čerstvú studenú vodu a privedieme do varu. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou. Ked…
Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé…