Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíce vepřové - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie381 kJ / 91 kcal
Bílkoviny16,00 g
– z toho živočišné bílkoviny16,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky3,00 g
– nasycené1,00 g
– nenasycené2,00 g
–– mononenasycené1,30 g
–– polynenasycené0,70 g
––– omega 30,02 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Pajšl - plíčky na smetaně

Pajšl - plíčky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání…

Jenda1

110 min

Domácí prejt

Domácí prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…

Vaclav Fronek

200 min

Obi pajšl

Obi pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…

Vaclav Fronek

140 min

Zapečený jaternicový prejt

Zapečený jaternicový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…