Zapečený jaternicový prejt

Suroviny

půl vepřové hlavy (asi 2 kg)
250 g vepřového bůčku bez kosti
250 g vepřových plic
300 g vepřových jater
400 g veky
1 cibule
vepřový vývar
sůl
mletý pepř
mleté nové koření
česnek
majoránka
sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.

  2. Syrová játra umeleme velmi najemno, maso pak umeleme hruběji. Přidáme lehce vymačkanou veku, rozetřený česnek, majoránku, nové koření a podle chuti dosolíme.

  3. Sádlem vymažeme zapékací mísu, urovnáme do ní prejt a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Inspirace - kniha Řeznická kuchařka

Komentáře k receptu Zapečený jaternicový prejt

Tématické fráze: zapeceny prejt jaternicový prejt jaternicový prejt recepty jaternicovy prejt recept jaternicový prejt s bramborem domácí jaternicový prejt recept zapékaný prejt domaci jaternicovy prejt jaternicový nákyp recept prejt zapečený zapečený domácí prejt recept na jaternicový prejt zapečený prejt recept vepřový prejt zapečená jaternicový prejt-recepty jaternicovyprejt zapeceny veprovy prejt zapeceny prejt s bramborem zapečený prejt z vepřové hlavy recet na jaternicovy prejtu