Kuřecí šunka s pažitkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠunka je masný výrobek připravovaný dušením. Je pochoutkou, díky které se proslavila mnohá řeznictví. Přesto někdy je silnější touha udělat si jí posvém. Je to nostalgie…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šunka je masný výrobek připravovaný dušením. Je pochoutkou, díky které se proslavila mnohá řeznictví. Přesto někdy je silnější touha udělat si jí posvém. Je to nostalgie…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře, dva bobkové…
Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a…
Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku …
Slaninu nakrájíme na plátky, šalotku a česnek na kolečka, cuketu a kapii na proužky.Pragandu smícháme s prolisovaným česnekem a pečlivě vetřeme po celé ploše do masa i…
Maso osolíme, pořádně vetřeme sůl. Uložíme do pevně uzavíratelné misky s poklopem. Necháme v lednici 3-4 dny.Poté potřeme mašlovačkou uzeným kouřem a opět uzavřeme na…
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42