Tvarohový koláč s lískovými ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenTvaroh je skvělou a oblíbenou surovinou. Zasytí, osvěží a dodá pokrmům dostatek bílkovin. V tomto případě je součástí lahodné náplně, která doplňuje křehké máslové těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvaroh je skvělou a oblíbenou surovinou. Zasytí, osvěží a dodá pokrmům dostatek bílkovin. V tomto případě je součástí lahodné náplně, která doplňuje křehké máslové těsto…
Těsto: Utřeme žloutky s horkou vodou, přidáme moučkový cukr, dále postupně mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pekla jsem každou dávku zvlášť nejen…
Těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem, pomalu přidáváme mouku, dle počtu vajec horkou vodu (5vajec=5PL horké vody...), nakonec sníh z bílků a prášek do pečiva, případně…
Máte doma zbytek vánočky a nevíte co s ním? Upečte z něj skvělé sladké řezy s vanilkovým pudinkem a jahodami. V zimě můžete použít jahody mražené, v létě naopak čerstvé.…
Z prísad vypracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú na plát, uložíme na plech a upečieme. Z mlieka, pudingov, a vanilkového cukru uvaríme puding a…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
1. žloutky + vroucí voda + cukr vymíchat mixérem pak přidat ořechy a vymíchat 2. mouku smíchám s práškem do pečiva, nasypu na žloutky. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks…
Vsechny shora uvedene suroviny zamichame a nalijeme na plech vysypany kokosem, pak poklademe kouskami pokrajenych cerstvych jahod a peceme asi 30 minut na 150 stupnu v…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet v lednici, poté tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potom zalijeme…
Nejprve si zpracujeme těsto spojením všech předepsaných surovin. Dáme ho do chladu odpočinout a mezitím si uvaříme puding z litru mléka a mák přelijeme vařícím mlékem a…
Záviny z listového těsta jsou skvělé, díky jejich jednoduché a rychlé přípravě. Tento závin naplníme jemnou tvarohovou náplní a svěžím šťavnatým rybízem. Sladkokyselou…
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a…
Z listového těsta můžeme připravit mnoho dobrot, slaných i sladkých, které spojuje snadná příprava. Tyto sladké mašličky plněné tvarohem a ovocem jsou hotové během…
Do mísy dejte mouku, krupicový i vanilkový cukr, nakrájené máslo a vypracujte drobenku. Dvě třetiny drobenky nasypte na dno vymazané koláčové formy. Korpus koláče…
1- Do misy dame obe smetany, mleko, instantni puding a cukr a mixujeme ve vysokych otackach 2minuty, dokud z toho nebude krem. Pridame tvaroh a mixujeme jeste 10 vterin…
1. Z 10 bílků ušlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy. Nalít do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180 °C asi…
Lahodný linecký koláč, plněný jablkovým pyré, ozdobený mřížkou a kytičkami, se bude na stole jen vyjímat. Hodí se nejen pro slavnostnější příležitosti, ale také jako…
Receptů, ve kterých upotřebíte nadúrodu cuket, není nikdy dost. Sladký závin, s cuketovo-dýňovou nádivkou, plný vlašských ořechů, vám svojí chutí připomene jablečný…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něho přimícháme cukr a vmícháme žloutky. Postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C.…
Postup: Kakaové těsto: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme prosátou mouku a nakonec i kakao. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct. …
Karamel si připravíme den předem. Cukr utavíme na karamel a vlijeme do něj hotovou svařenou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Z bílku a cukru připravíme…