Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenLehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 27,00 g |
– nasycené | 26,00 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 13,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,50 g |
Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Jste jedni z těch, které máslové krémy nelákají? Hledáte jinou a lehčí alternativu? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept. Podle pudinku můžete zvolit oblíbenou…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Do 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a…
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od…
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté…
Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…
Korpus: 1.Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem. 2.Upečeme …
Žlutobílá roláda, plněná jednoduchým třepacím krémem s ananasem, vás jednoduše dostane svou lehkou a osvěžující chutí. Je krásně nadýchaná a v ústech se jen lehce…
Krůtí prso nakrájíme na stejně velké díly (nugety, proužky). V rozpuštěném teplém másle rozmícháme 2 polévkové lžíce směsi koření, hrubozrnné soli a maso tím polijeme a…
Slaninu nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou šunku. Mírně vše orestujeme, přidáme citronovou šťávu, sladkou…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch 160°C). Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo a cukr vyšleháme, až začne bělat, vmícháme žloutky. Lehce přimícháme tuhý sníh a…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Oddělíme žloutky od bílků a elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh. Všleháme 2 lžíce cukru, přidáme po jednom žloutky, dále zbytek cukru a olej. Mouku prosijeme,…
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí,…
Nejdříve si nachystáme těsto. Já používám chytrého pomocníka - domácí pekárnu, všechny ingredience vložím do DP, zapnu program "těsto" a čekám na výsledek :) Pokud…
Tento elegantní dort je ideální pro slavnostní příležitosti, rodinné oslavy nebo jen tak, když chcete potěšit své blízké něčím výjimečným. Nadýchané kakaové těsto je…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli našleháme do pěny. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, mouku promícháme s práškem do pečiva. Sníh…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brokolici rozebereme na růžičky. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mrkev,…
Na korpus šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Rozetřeme do dortové formy vyložené papírem na…