"Tiramisu" po česku
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 27,00 g |
– nasycené | 26,00 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 13,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,50 g |
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Někdy je potřeba si ten život osladit, a to i v případě, že máme dietní omezení. S tímto moučníkem však výjimečně zhřešit můžeme. Jemný piškot je doslazen umělým…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Jste jedni z těch, které máslové krémy nelákají? Hledáte jinou a lehčí alternativu? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept. Podle pudinku můžete zvolit oblíbenou…
Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Na oleji mírně orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Postupně přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, sušená…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté…
Na lžičce oleje si orestujeme cibulku a na ní na kostičky nakrájené srdce. Chvíli restujeme, přidáme červenou papriku a zalejeme vodou. Použijeme tlakový hrnec. Dusíme…
Lahodný třešňový tvarohový dortík se želé košíčky je skvělým dezertem pro každou příležitost. Jemná chuť tvarohu dokonale ladí s kyselkavými třešněmi, zatímco želé…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů.Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou…
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády „Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut. Než se maso uleží, tak v…
Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…
Krůtí prso nakrájíme na stejně velké díly (nugety, proužky). V rozpuštěném teplém másle rozmícháme 2 polévkové lžíce směsi koření, hrubozrnné soli a maso tím polijeme a…
Korpus: Žloutky s vodou a olejem ušleháme do pěny, přidáme cukr, mouku s práškem do peč. a kakaem, poté přidáme sníh z bílků. Dáme do formy (za použití pečicího papíru)…
Jogurtové nepečené dia řezy s ovocem jsou vhodné nejen pro diabetiky. Díky šťavnatému ovoci a svěžímu krému zachutnají úplně všem. Tato odlehčená varianta se hodí nejen…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření.Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme…
Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso…
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci…
1 vejce ušlehat s 70g pískového cukru do pěny pak přidáme 50ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100ml mléka, 125g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Upečené vyklopíme,…