Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky
Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 6 649 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,91 g |
Tuky | 44,66 g |
Vláknina | 8,80 g |
Cholesterol | 636 mg |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 183,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nemá rád skořici, tak se dá přidat místo ní vanilkový cukr a do těsta třeba trošku citronové kůry. Místo třešní se dá použít i jiné sezónní ovoce. Dortová forma je opravdu úplně plná.
Dávám odkaz na přípravu ovocného želé
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Mám tady velmi podobný recept, korpus je stejný, ale tvarohová hmota je jiná, dělaná z 250 g tvarohu v kostce a nepopsala jsem tam výrobu želé košíčků.
http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva...
Další velmi podobný recept je taky tady, ale zcela nepečený.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2011 13:57
Merylas:Díky za přivítání,máte tady bezva receptíky
26. 6. 2011 11:33
VerkaK: Děkuji moc za vyzkoušení a jsem ráda, že receptík nezklamal Vítám Tě na Topreceptech, ať se Ti tady líbí
25. 6. 2011 20:50
Výborný dortík,po 2 hodinkách už šel baštitposílám bodík
14. 6. 2011 00:28
+27Teda ten červený žela košík vypadá jako"blyšček na pyšček"Maruško-moc krásný recept a príma dokumentace
13. 6. 2011 21:48
Ještě jednou všem moc děkuji a vůbec nevím, co ještě říct
vybusna: Já želatinu od Oetkera nepoužívám, nevím, jakou jsi měla Ty, teď jsem je omrkla, měla jsi tuto? Ta by snad měla být OK.http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Já kupuju želatinu živočišného původu - vepřovou, ale od jiných výrobců. Je pak průhledná. Pak je k dostání i různé cukrárenské želé rostlinného původu, z mořských řas. Jinak ty želatiny můžeme spolu probrat, napiš mi třeba SZ který moučník bys chtěla udělat a pokud budu vědět, moc ráda poradím. Mně nepřipadá, že je to něco těžkého. Tak se opravdu ozvi a není možné, abys nad ní nezvítězila A jinak děkuji
vybusna: Já želatinu od Oetkera nepoužívám, nevím, jakou jsi měla Ty, teď jsem je omrkla, měla jsi tuto? Ta by snad měla být OK.http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Já kupuju želatinu živočišného původu - vepřovou, ale od jiných výrobců. Je pak průhledná. Pak je k dostání i různé cukrárenské želé rostlinného původu, z mořských řas. Jinak ty želatiny můžeme spolu probrat, napiš mi třeba SZ který moučník bys chtěla udělat a pokud budu vědět, moc ráda poradím. Mně nepřipadá, že je to něco těžkého. Tak se opravdu ozvi a není možné, abys nad ní nezvítězila A jinak děkuji
13. 6. 2011 12:05
nádherný recept a úžasná fotka!Ten červený košíček se blyščí jako živý, jako bych ho měla na stole
13. 6. 2011 11:40
Krásná fotka a jak přesně a výstižně napsala Výbušná,opravdu nádhera a musí i moc chutnat.
13. 6. 2011 10:04
Merylas. Co na to říct. Co děláš je pro mne nedostižný zázrak. Když bych tohle udělal, tak budu nosit hlavu tak vysoko, že by museli proto zvihat budějcké viadukty a podloubí na hlavním budějckém náměstí u Samsouna. Tobě bych dal nejraději alespoň 10 bodů. Protože to nejde, tak aspň +bodík 23
13. 6. 2011 09:44
najprv k receptu : ja absolutne neviem pracovat s zele a ani s agarom. Agar som uz minula davno a s nim som zacinala, mala som ho malo a uz si nepamatam problem, kt. som s nim mala, ale k zelatine som pristupila s velkou doverou...a znovu som narazila. Mam len tu od oetkera a nikdy ju nemam ciru, priezracnu...vzdy je nepriehladna....prosim...poradte mi, ako na to. to je jedna vec.
druha vec : ked robim korpus, ze osobitne slaham zltka a bielka, tak uz nepridavam prasok do peciva. ale to je fakt len detail a zvyk kazdej gazdinky.
No a k fotke, ja viem, ze by sa foto nemalo hodnotit a ospravedlnujem sa, ze sama rusim toto nepisane pravidlo...ale kazda fotka vlastne predava ten recept. Je tu naozaj vela dam na topkach, ktore dokazu svoje uzasne recepty, nadherne nafotit, urobit krasne aranzma , ktore mi ostava len zavidiet, pretoze ja to skratka nedokazem.
Ty dokazes dat do tej fotky invencny a kreativny prvok, ktory ho odlisi od uniformity fotiek hotovych jedal. Fotka napriek tomu, ze nie je velka ako plagat, tak udrie do oci, ma perspektivu a nazornost. naozaj skvele. merylas ty by si sa fakt uzivila ako dizajnerka pokrmov pred fotenim do kulinarskych casopisov. Klobuk dolu.
druha vec : ked robim korpus, ze osobitne slaham zltka a bielka, tak uz nepridavam prasok do peciva. ale to je fakt len detail a zvyk kazdej gazdinky.
No a k fotke, ja viem, ze by sa foto nemalo hodnotit a ospravedlnujem sa, ze sama rusim toto nepisane pravidlo...ale kazda fotka vlastne predava ten recept. Je tu naozaj vela dam na topkach, ktore dokazu svoje uzasne recepty, nadherne nafotit, urobit krasne aranzma , ktore mi ostava len zavidiet, pretoze ja to skratka nedokazem.
Ty dokazes dat do tej fotky invencny a kreativny prvok, ktory ho odlisi od uniformity fotiek hotovych jedal. Fotka napriek tomu, ze nie je velka ako plagat, tak udrie do oci, ma perspektivu a nazornost. naozaj skvele. merylas ty by si sa fakt uzivila ako dizajnerka pokrmov pred fotenim do kulinarskych casopisov. Klobuk dolu.
13. 6. 2011 08:30
Naozaj nepreháňajú!
13. 6. 2011 08:23
Luxusní moučníček
13. 6. 2011 08:03
Merylas:holka to se učíme všechny a pořád a taky pořád se bude co učit
a stydět přestat TEĎ !!!
a začít vychutnávat chválu TEĎ !!!
a stydět přestat TEĎ !!!
a začít vychutnávat chválu TEĎ !!!
13. 6. 2011 07:48
maris a srettka: Holky, já v tom nevidím nic moc extra, pořád se učím, to se teda učím celý život a snažím se, ale nejsem zvyklá na takové pochvaly a děsně moc se Sice, hezky se to čte, ale přeháníte
13. 6. 2011 07:38
Merylas:jáák nepřeháněj? huba mě padla až na pobožný prsa jak se mě to líbilo a to přece zaslouží pořádnou pochvalu
13. 6. 2011 07:36
Merylas: Maruško, srettka nepřehání
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 21 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 22 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 37 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Jaké jsou tři časté chyby při uzení? Důležité je naložení masa i teplota v udírně
Jak snadno odpeckovat třešně. Jednoduchá metoda nám ušetří čas. Názorné video poradí, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: tvarohové košíčky ovocný dort s tvarohem a želé garaletka recepty doktor oetker kde koupit galaretku jak ochutit želatinu dr.oetker- vitacit výroba želé tvarohové dortík bez pečení tvarohove zele recepty tvarohové se zele top recepty tvaroh a želé košíčky z tvarohu cukrárenského želé dr.oetker vyroba cukrářské želé dr oetker ovocné košíčky recept v silikonove forme dortové želé znovu rozpustit galaretka návod ako pripravit galaretku od doktora oetkra www garaletka
Suroviny: vejce, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, tvaroh ve vaničce, mléko, želatina prášková, cukr skořice, cukr moučkový, aroma, rama cremefine, třešně, galaretka, voda, šlehačka, topping, meduňka
Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AWv
31 názorů