

Máslové kuřecí s pepřovou omáčkou a pappardelle
Suroviny 3-4 porce
- 1/2 kg kuřecího masa bez kůže (prsa)
- 1 velká hrst nasekané petrželové natě plocholisté
- 1 Rama Cremefine 250 ml
- 3 barevný pepř s citronem
- 50 g másla
- sůl
- Parmezán
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na krátké nudličky. Maso osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem a přidáme najemno nasekané čerstvé lístky plocholisté petrželové natě. Vše společně dobře promícháme, a vložíme ihned do rozpálené pánve a zprudka opečeme.
Jakmile je maso opečené, tak ho zalijeme pepřovou omáčkou a společně promícháme s masem, čímž nám vznikne menší tedy ideální množství omáčky.
Do vařící osolené vody vložíme kvalitní nejlépe italské těstoviny – pappardelle, které vaříme 2-3 minuty, slijeme z uvařených těstovin vodu a ihned servírujeme do hlubokého talíře. Kuřecí maso s omáčkou klademe na těstoviny a lehce posypeme čerstvě strouhaným parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Rama Cremefine 250 ml /3 druhy pepře s citronem/ - zakoupeno v Rakousku :(
Pappardelle zakoupeny v italském obchodě Emanuele Ridi
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslové kuřecí s pepřovou omáčkou a pappardelle
-
Radeji si to po sobe vzdy prectete, ty formulace vet jsou dosti udesne.On ten cestin je veru obtizny.
-
-
Krásný recept, jednuduchý a super
-
Dost dobrý,mám citronový pepř,přimelu barevný pepř a hotovo
koupím ramu Cremefine a nějak si poradím,dám vědět jak se zadařilo
jídlo dle mého gusta,samozřejmě bodííík
-
Geniálně jednoduché, rychlé a chuťově "nepřeplácané"
Tu smetanu sice nemám, ale když do té "obyč" přidám ty tři pepře a citr. šťávu, tak by to mohlo být podobné, ne?
V každém případě tenhle recept brzy vyzkouším!
-
Colombo65: no jo, mezitím jsem dočetla
, tgak se nezlob, ale kouknu po tom
-
spagetka:.... viz poznámka
-
Rozumím dobře, že součástí té Ramy... jsou právě ty 3 druhy pepře? Hm, to asi v Česku zatím nemaj, nebo jo? Vypadá to dobře