Pečená červená řepa s brambory a cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je o červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je o červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením.…
Velmi jednoduchý recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese" je opravdu velká…
Červená řepa je bezesporu velmi univerzální surovinou. V tomto receptu ji zamaskujeme do dokonale čokoládového koláče tak, že mnozí ani neuvěří, že se tam ukrývá. Pár…
Kombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a…
Máte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Pomazánka z červené řepy s křenem poslouží jako dokonale chutná svačinka. Příprava je velmi snadná a rychlá a pomazánka zachutná i zarytým odpůrcům červené řepy.
Řepu můžeme použít koupenou předvařenou nebo ji uvařit sami.Nakrájím cibulku, osmahnu na lžíci olivového oleje, přidám tymián, česnek, pak řepu a zeleninu nakrájenou na…
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme,…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Neobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med.…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Tatarák z červené řepy je vynikající a zdravá alternativa hovězího tataráku, která se hodí na topinky či kanapky. Můžete jej servírovat jako předkrm či pohoštění pro…
Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy,…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Překvapivě dobrou bábovku připravíme z velice netradiční suroviny. Tou je červená řepa, která dokonale zvláční a obarví těsto. V kombinaci s vanilkou a kakaem upečeme…
Do mísy nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku. Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do mísy s olejovou marinádou a pečlivě hranolky ze všech…
Červenou řepu uvaříme a nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme nastrouhaný balkánský sýr a česnek.Opepříme a osolíme (pozor, balkánský sýr je dost slaný, v mém případě…
Najprv si upečieme červenú repu. Umyté neošúpane buľvy osve každú zabalíme do alobalu a pečiem cca 60 - 80 minút. Najvhodnejšie, ak pečieme zároveň vedľa v inom pekáčku…
Červená řepa je nekorunovanou královnou zimní zeleniny. Jídla z ní působí blahodárně na trávení a také skvělé chutnají. Zkuste tento salát. Pouze tři hlavní suroviny a…
Polévka z červené řepy je velmi jednoduchá, chutná však skvěle a má krásnou barvu. Nastrouhanou řepu uvaříme ve vývaru, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně a…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…