Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie980 kJ / 234 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky0,30 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

sikulka7

10. 10. 2020 04:53

hospodyne: Souhlasím s vámi, že naše babičky neměly tolik možností jako dnešní moderní vaření. Vařily skvělá jídla podle starých, zaběhaných postupů a dodnes na ně s láskou vzpomínáme. Nebráním se novým receptům, celý život se člověk učí. Vadí mi ale, když někdo používá staré původní názvy jídel, vylepšuje si je podle svého a všude nacpe masox. Vždyť ta jídla může nazvat jinak. Některá jsou velmi chutná, ale s původní recepturou nemají nic společného. A ty placky, jak píšete - škvarkové, nebo bramborové- joj to byla dobrota ! Nebo škubánky s mákem, buchty s tvarohem....taky hodně pamatuju. Děkuju za váš komentář. Vařím hodně podle babičky - byla skvělá kuchařka - a škvarkové placky peču často. Miluje je nejen moje rodina, ale i široká obec kamarádů. Dnes už mám na vaření dost času, tak si někdy s láskou pohraju.;-)

hospodyne

9. 10. 2020 13:48

sikulka7: máte úplnou pravdu. Na sezónní polní práce k nám jezdí parta žen z Ukrajiny a bydlí v části domu rekonstruované pro tyto účely. Převážně si i vaří samy. K dispozici mají úplně stejné potraviny z domácích zdrojů a přesto každé jídlo chutná jinak. Ochutnala jsem už mnoho jejich jídel a proto se musím smát těm " zaručeně pravým receptům " i v obecné rovině našich českých jídel. Všechno prochází vývojem, naše babičky neměly možnosti, jaké jsou dnes. Ne, že by jejich jídla nebyla chutná, ale přiznejme si, rozhodně toho bylo méně a náročnější jídla se vařila spíš k sváteční příležitosti. A když jsme vylétaní přiběhli domů, i obyčejná placka omaštěná jen sádlem byla v tu chvíli božská mana. A k napití jen voda,domácí sirupy celý rok nevydržely. Protože bonbony a čokoláda se nikde nepovalovaly jako dnes.

casino

9. 10. 2020 13:09

"Pravý ukrajinský boršč"
sikulka7:
No, možná by stačilo 1. slovo v názvu rcp zaměnit za slůvko "autentický" :-K
...za které už se schová ledasco, že :-D

sikulka7

9. 10. 2020 12:47

Kdysi dávno mě učil vařit boršč kamarád, který vyrostl na Ukrajině. Říkal mi, že každá kuchařka vaří podle svého receptu a ne vesnice od vesnice, ale v každé chalupě se vaří jinak. Proto neexistuje žádný univerzální "pravý" recept na ukrajinský, nebo ruský boršč. Jedno mají ale všechny recepty společné - vaří se z čerstvých surovin, rozhodně tam nepatří nic sterilovaného, ani řepa. Za svůj život jsem jedla různé boršče vařené ukrajinci , každý byl jiný a ne všechny mi chutnali. Některé byly i bez řepy. My jsme zvyklí na "český" ukrajinský boršč a ten nám chutná . Dokonce mě jednou pozvala kamarádka ruska z Uzbekistánu na boršč. Moc jsme se těšili a byla to polévka, ve které plavaly pouze kousky kuřecích křídel a nakrájené hlávkové zelí a tvrdila, že takto se to vaří v Uzbekistánu. Moc jsme si nepochutnali.

sikulka7

9. 10. 2020 12:28

Drobek: Brambory s kyselým zelím vařím běžně - dám vařit brambory a když jsou téměř měkké, přidám zelí. Brambory už potom nezesklovatí-neztvrdnou. Mám to vyzkoušené a léty prověřené. Dobrou chuť.

spagetka

15. 10. 2014 11:18

konfetka: Koukám, že jste si dnes zasedla na všechny boršče:-D:-D:-D a vaše komentáře jsou velmi "inspirující":no:. Co takhle ukázat, jak vypadá ten správný boršč?

konfetka

15. 10. 2014 11:16

pravy borsc a zmrazena zelenina pod svickovou. ten kdo to psal ma iQ na bodu mrazu.

petronela

26. 6. 2013 15:57

Každý nazývá svůj recept jako "pravý ukrajinský boršč" receptů na bošč je spousty, jde spíše o oblast, ve kterém se vaří.Nicméně opravdu do pravého boršče se nedává kuřecí maso a zmražená zelenina..:-S

Lubka

2. 3. 2012 11:07

Anna: TO MAS PRAVDU DO PRAVEHO UKR.BORščU NEJDE URCITE MRAZENA ZELENINA,ANI KURACIE MESO,MAM DOMA UKRAJINCA A MYSLIM ZE KEBY SOM MU NAZVALA TOKETO COSI JEHO OBLUBENOU POCHUTKOU TAK ZA MNOU ZAVRE DVERE

Anna

2. 12. 2011 21:29

proboha,nejmenujte tohle pravym ukrajinskym borscem :no::no::no:

Uranos144

3. 6. 2011 08:34

Tohle ani zdaleka není pravý ukrajinský boršč! :no:

lekotty

27. 9. 2010 13:39

:yes:Výborný.Jen řepu jsem vaříla odděleně celou a nastrouhala jsem ji a přidala až na konec,:-p:-Kwww.toprecepty.cz.

savlinka

25. 9. 2010 16:33

mńam jak ho mám moc ráda a tento vypadá báječně:yes::yes::yes:

Veroly

9. 8. 2010 13:59

Protože recept je podobný (vývar pouze z hovězího masa a není tam mražená zelenina), dovolila jsem si přidat svoji fotku. Snad to tedy nevadí :-) Samozřejmě přidávám i bod :yes:

Oksika

4. 6. 2010 13:41

:no:Jsem ukrainka,moc česky neumim.Pravý ukrainský boršč se děla jenom s vepřového!A červena řepa se musí orestovat na oleji s cibulkou,a až potom šups do hrncu.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: ukrajinský boršč ukrajinský boršč recept boršč s kysaným zelím pravý ruský boršč-recept výborný boršč boršč recept video boršč video boršč bořšt original boršč zeleninový boršč s kysaným zelím boršč recept ukrajinské recepty medovník originál recept boršč video recept boršč se zelím video recept boršč recept na ukrajinsky boršč bosc recept borsc original

Suroviny: řepa červená, zelí bílé, brambory, směs zeleninová pod svíčkovou, plecko vepřové, stehno kuřecí, sůl, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Pravý ukrajinský boršč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3y1p