Rohlíkbába - sestra Žemlebáby

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Bezmasá jídla 15 názorů

Suroviny

8 rohlíků
6 jablek
1/2 litru mléka
8 vajec
máslo
skořice
krystalový cukr
500 g měkkého tvarohu
rozinky
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse rozšleháme 4 celá vejce společně s mlékem.

  2. Jablka zbavíme jadřinců - neloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Měkký tvaroh ušleháme se 4 žloutky a 3 polévkovými lžícemi moučkového cukru.

  3. Jablka, rozinky, 1 kávová lžička mleté skořice a 3 polévkové lžíce krystalového cukru dáme do pánve WOK a lehce podusíme.

  4. Zapékací nádobu vymažeme máslem a dno a okraje poklademe kolečky rohlíků namočených v rozšlehaných vejcích s mlékem. Následuje jemná vrstva tvarohové směsi.

  5. Pokračujeme vrstvou podušených jablek a rozinek se skořicí - asi polovina. Následuje další vrstva rohlíků, zbytek tvarohové směsi, jablko-rozinko skořicová směs. Vše pokryjeme poslední vrstvou rohlíků a co to jde umačkáme.

  6. Dáme zapéct do trouby a těsně před koncem (zlátne povrch) pokryjeme sněhovou vrstvou z ušlehaných 4 bílků s 1 polévkovou lžíci moučkového cukru a dáme do trouby ještě zezlátnout.

Poznámka

Kdo bude protestovat, že už tu podobný recept je - tak má pravdu, ale - Když dva lidé dělají totéž, tak to nikdy není totéž.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíkbába - sestra Žemlebáby

  • IvčaK. IvčaK.(neregistrovaný)

    Omylem se nám doma sešlo 6 "cihel" toastového chleba, toto množství bychom nesnědli ani za týden a tak jsem jej použila na ZEMLTOUSTKU, jak jsme výtvor pojmenovali, jinak ostatní ingredience byly zachovány. Byla vynikající, báječně se čtverce skládaly do pekáče.... hotovou jsem servírovala ještě s kopcem šlehačky a posypanou strouhanou čokoládou na vaření.

    Odpovědět

  • Peťulinka Peťulinka(neregistrovaná)

    Teda jen při čtení se mi zbýhají sliny.:-pTakže běžím do obchodu pro suroviny a jdu vařit.:-DUž se těšííím mňáám:-p:-D:-*

    Odpovědět

  • smiskova.z smiskova.z

    dnes upeču než moji chlapi příjdou ze školy a z práce - bude to mňamka :)) bodík hned posílám :)):-p:yes:

    Odpovědět

  • kitulinecka kitulinecka

    tak uz to mam upeceny,jen to necham zchladnout a vyzkousim...:-);-)

    Odpovědět

  • kitulinecka kitulinecka

    juuuu to se mi vazne libi..jdu to hned zkusit,pritel ma rad sladky jidla...ja sice moc ne..ale to neva dam si takyyyyyy..papapa:-p

    Odpovědět

  • Kaťuša Kaťuša(neregistrovaná)

    Vypadá to velice dobře...to musím zkusit...:yes::-))

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Já dělám žemlovku z vánočky,včera na primě dělal něco podobného ital v kuchyni,bylo to zajímavé,posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Otíku, ti šťouralové nějak utichli a to je dobře:yes:. S tvou Poznámkou zcela souhlasím. Já jsem rád, žes mi recept připomněl, určitě ji brzy udělám. Dělám ji podobně, pouze tam mám navíc rum:-p a tím nešetřím;-). Rozinky určitě 24 hodin namočené v rumu, rum dávám i do tvarohu a rumem z rozinek pocákám nakrájené rohlíky. Krásné fotky. Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Colombo:-)rohlíkbába-zemlbába,ať se to jmenuje jak chce,ty máš za 1;-).Nebo vlastně né,ty máš za 6-tou boďku;-):-D.Krásné fotečky,hned bych si kousek ochutnala:-p.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Otto;-), tím názvem si mi připomněl, že když byla moje sedmnáctiletá dcera mladší, tak hrozně moc milovala, když zbyly kynuté plněné buchty, nakrájet je na menší kusy a v pekáčku pokapat rumem a zalít vaječnou oslazenou zálivkou a zapéct:-p. Nejvíc jí to chutnalo z povidlových a tvarohových, když jsem pekla buchty, tak jsem jí musela pár dávat na stranu, aby si je mohla zapéct. A říkala tomu zemldědek, i když to s tím nemělo nic společného:-D:-))

    Odpovědět

  • janatka janatka

    U nás máme moc rádi žemlovky co se týče tvarohu a jablek,ale taky s reberborou i se sněhem.:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já jsem ji dělávala z loupáků nebo když kdysi dávno byly karlovarské rohlíky...Dneska jí už nedělám,nikdo se v rodině po ní neshání,děti odrostly,ale vždycky to byla dobrota...:-p bodík

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, já dávám do této žemlovky meruňky(když je mám) a prokládám pudinkem navíc-někde tu mám na ní recept(žemlovka jako dort)-někdy to můžeš vyzkoušet-velká dobrota. Dávám ti boda a zaslouženého:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Já ji dělám úplně stejně, jen dávám poloviční dávku tvarohu.Vlastně jsem nikdy jinou ani nezkoušela.Jsem zvyklá dělat s rohlíkama.Proto vím že je dobroučká a posílám bodíček.:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Určitě hodně zajímavá žemlovka;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zemle bába žemlovka s jablky a tvarohem recept žemlovka z vánočky s čokoládou zemlbaba z jablek z rohlíků semlobaba jídlo z rohlíku a jablek zemlbába tvarohová recept zemlibába zemlobaba žemlovka z loupáků zemlebaba s tvarohem zemlebaba-recept zemlbába recept vynikající žemlovka zemlebába bez tvarohu jablkový nákyp zemlebába zemlbaba na slano zemlovka s jablkem a snehovou penou vynikající zemlbaba z vanocky rohlík a jablko

Zapomněl/a jsem heslo