Maminčina olejová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou.Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Za stálého míchání…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou.Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Za stálého míchání…
Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je…
Olej vlijeme do mísy, přidáme cukr, vejce a vanilkou a vše prošleháme. Vmícháme nastrouhanou dýni, rozinky s brusinkami a citronovou kůru. Přisypeme skořici, přidáme…
Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a opět šleháme. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Dle chuti přidáme rozinky namočené v rumu a nalámanou čokoládu…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Ohřejeme mléko. Z trochy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme vykynout.Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme…
V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru.Po vykynutí přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem. Vypracujeme hladké…
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Sladký moučník v kombinaci s dobrou kávou, dokáže pozvednout náladu a zlepšit den. Co třeba taková litá buchta s rozinkami? Je krásně vláčná a připravíte ji opravdu…
Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Mandlové loupáky podle našeho receptu udělají radost dětem i dospělým. Těsto je malinko pracnější na přípravu, zato výsledek vás určitě potěší. Nezapomeňte je opravdu…
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela…
Závin pečený v pekárně je plný ořechů a čokolády. S těstem nám pomůže pekárna, my už ho jen rozválíme, bohatě naplníme, svineme a vrátíme do pekárny dokynout. Pak už…
Tento domácí dezert je nejen snadný na přípravu, ale také se skvěle hodí ke každé příležitosti. Jogurt dodává chlebíčku vláčnost a lehkou kyselost, která doplňuje…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Pečená zelenina s kuskusem je vynikající a zdravý pokrm, který spojuje bohaté chutě pečené zeleniny s lehkostí a jemností kuskusu. Tento recept je nejen snadný na…
K benátskému karnevalu patří také různé dobroty a pochutiny. Pod názvem Fritoli di Carnevale se skrývají dozlatova usmažené koblížky z kynutého těsta, které jsou plné…
Kombinace hutného masa a svěžího šťavnatého ovoce je skvělá, stačí zvolit správnou kombinaci. Pečené krůtí maso podávané s hruškami, jablky a rozinkami v omáčce z…
Křehké linecké řezy s jablky a švestkami, krásně voní po skořici a vanilce. Tento moučník vám svojí skvělou chutí připomene ten pravý podzim a ze stolu zmizí opravdu…
Spoustu oblíbených českých moučníků si nedovedeme představit bez makové nádivky. Její využití je opravdu všestranné, ať už v koláčích, závinech nebo buchtách. Díky…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…