Výborný mazanec
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…
Na slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět vánočka, která provoní dům vanilkou a pomůže navodit tu správnou sváteční atmosféru. Vánočka s rozinkami, posypaná…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…
Dříve než začnete, přečtěte si poznámku. GLUKÓZOVÝ SIRUP Základem je vodní lázeň. Na malý hořák umístíme hrnec s vodou, do kterého vložíme malý kastrůlek (asi 400ml)…
Všechny suché suroviny na těsto smícháme přidáme studené nakrájené máslo, žloutek, rum a smísíme do bochánku. Pokud je problém smísit, přidejte kapku rumu. Vodu už ne…
V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat…
V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat…
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je horkou vodou. Totéž uděláme i s datlemi. Mezitím ve velké míse smícháme mák, 4 žloutky, med, čokoládový extrakt a špetku soli.…
Čočku propláchněte a dejte spolu s třemi hrnky vody do hrnce, přidejte trochu sypkého bujónu a přiveďte k varu. Vařte asi 45 minut (čočka by měla být lehce rozvařená).…
Mléko na malém plameni přivedeme k varu, vmícháme pohanku a odstavíme, aby kaše zhoustla. Přendáme do hlubokého talíře, pokapeme máslem a posypeme skořicí, rozinkami a…
Vše propracujeme ve vláčné těsto, a než uděláme náplň, dáme těsto na chvíli do lednice. Těsto rozválíme a vložíme do kulaté formy, přidáme jablečnou náplň a vše dáme…
Jablko oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme skořici, rozinky a promícháme. Toastový chleba natřeme z jedné strany hrubší vrstvou arašídového másla. Jablkovou vrstvu…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Poleno plné krému a čokolády. Jak vznikl francouzský vánoční moučník Bûche de Noël?
Cukroví z cukrovinek: Margotková kolečka nebo ořechy s krémem z Mila oplatek jsou hit!
Čertovské kotlety: Maso naložené předem v oleji a koření zůstane báječně křehké, pálivá paprika dodá pikantní říz