Gurjevská kaše

tejaja Kuchařka: tejaja

Sladká jídla 3 názory

Suroviny

3 hrnky dětské krupice
3 hrnky mléka
1/2 hrnku cukru
2 vejce
2 lžíce másla
1 vanilkový cukr
Omáčka:
300 g rybízu (josta, ostružiny)
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru
na posypání trocha krystalového cukru
50 g nastrouhaných mandlí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko privedieme k varu a pomaly doň vsypeme krupicu. Za stáleho miešania povaríme, kým nezhustne. Potom vmiešame cukor, vanilínový cukor, maslo a vajcia.

  2. Kašu vylejeme do vymasteného pekáča, posypeme trochou kryštálového cukru a v rúre pri strednej teplote asi 40 minút pečieme, kým povrch nie je zlatý.

  3. Ovocie s trochou vody, cukrom a vanilínovým cukrom rozvaríme na omáčku.

  4. Mandle na suchej panvici opražíme.

  5. Kašu vyberieme, narežeme na porcie a na tanieri prelejeme omáčkou a posypeme mandľami.

Poznámka

Kašu možno podávať aj s kompótovou šťavou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Gurjevská kaše

  • Bibinka Bibinka

    Andrejko7951, JOSTA je keř jako je třeba angrešt a chuťově je to křížením angreštu a černého rybízu. Moc dobré plody.

    Odpovědět

  • Andrejka7951 Andrejka7951

    co je to josta?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle znám z dětství pod názvem Zapečená ovocná krupica ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: gurjevská krupice gurijevska kase gurievska kase gurejevská kaše gurjenská kaše gurijevska krupice

Zapomněl/a jsem heslo