Bábovka voňavá s rybízem a pomerančem

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 1 hodina 20 porcí Moučníky , Bábovky 1 názor

Suroviny

Těsto:
1 hrnek cukru krupice
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé a celozrnné mouky namíchat (nemusíte)
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
100 g zakysané smetany
1 prášek do pečiva
2 hrsti rybízu (mražený, čerstvý)
1 pomeranč - kůra a trocha šťávy
2 hrsti rozinek v rumu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka s cukry vyšleháme, přidáme mouky s práškem do pečiva, mléko, olej, zakysanku, pomerančovou kůru a šťávu a nakonec rozinky i s rumem. Vymícháme těsto, půlku nalijeme do formy.
    Nasypeme vrstvu rybízu (mě se kuličky různě rozutekly) a nalijeme zbytek těsta.

  2. Pečeme asi 45 minut/220°C, zkusíme špejlí.

  3. Po upečení necháme chvíli ve formě, pak vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka

Je vláčná a krásně voní pomerančem a rumem :).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka voňavá s rybízem a pomerančem

Tématické fráze: kynutá bábovka s rybízem tvarohova babovka s rybizem babovka cernym rybizem vláčná bábovka s rybízem

Zapomněl/a jsem heslo