Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavská pečeně

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Středně náročný

Přidat do oblíbených toprecepty.cz toprecepty.cz Přečíst komentáře 4

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 619 kJ /
2 060 kcal
Bílkoviny211,68 g
Tuky104,02 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 515 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,95 g
Sacharidy67,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka. Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu. Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Zveřejněno 18. 2. 2008 22:31

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavská pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8P

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavská pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
hovězí pečeně, šumavská hovězí pečeně, šumavské knedlíky, šumavský knedlík, šumavské nudle, hovězí pečeně na houbách, hovězí na hřibkách, šumavská vepřová pečeně, hovězí pečeně na slanině, švedska hovezí pečeně, šumavské maso, vepřová pečeně na houbách, hovězí zadní recept, hovězí na hříbkách recept, hovězí maso na hříbkách, hovězí pečeně recept, švédská pečeně, hovězí pečeně na hříbkách, šumavska omacka, vepřová pečeně na hříbkách

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, sádlo, slanina, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, houba hřib, mléko, smetana, hořčice, koření divoké, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu