Šumavská pečeně

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 4 názory

32

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
1 velké cibule
3 lžíce sádla
3 dkg slaniny
3 lžíce hladké mouky
(15 dkg kořenové zeleniny)
mrkev
petržel
celer
talířek hříbků nebo jiných hub
0,7 l mléka
0,1 l smetany
1 lžička hořčice
divoké koření
ocet
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.

  3. Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.

  4. Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Šumavská pečeně

  • mira mira(neregistrovaná)

    už se těšim až si to uvařim vypadá to moc dobře:-p

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Trochu jsem to upravila,nejsou čerstvé houby,dala jsem sušené,dobrota :-p:yes::-p,bodík letí

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jani seženeš-je to jako na svíčkovou-tymián, pepř, nové koření, bobkový list plus jalovec.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jééé, to bych chtěla zkusit!!! Doufám, že seženu to divoké koření!:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo