Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,68 g |
Tuky | 104,02 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 515 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 67,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 2. 2008 22:31
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Moje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Nejnovější recepty
Králík s houbami a čočkou
Přidáno před 1 hodinou
Pečená jablíčka na hlávkovém zelí a papriky plněné goudou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová kotleta se žampiony a sýrem, květáková rýže (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z kotrče na způsob dršťkové
Přidáno před 9 hodinami
Pelmeně plněné masem se zakysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené ryzce s dýní
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Pět znamení horoskopu, která připraví delikatesy z dýní: Býk nachystá perfektní dýňový kuskus, Lev zase skvostný koláč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Petule123 před 25 minutami
Mexický guláš podle renecka
Coffee.j před 1 hodinou
Jablečné hrk-hrk řezy
Panova před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Ljenka před 4 hodinami
Květákové placky
NEVIMJosef před 4 hodinami
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
HONOR před 5 hodinami
Pečená dýně
Dannulka před 6 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Petaja před 7 hodinami
Cottage pomazánka s bazalkou
Lenka1980 před 7 hodinami
Falešný španělský ptáček
Katka1234 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
šumavská hovězí pečeně,
šumavské knedlíky,
šumavský knedlík,
šumavské nudle,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí na hřibkách,
šumavská vepřová pečeně,
hovězí pečeně na slanině,
švedska hovezí pečeně,
šumavské maso,
vepřová pečeně na houbách,
hovězí zadní recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí maso na hříbkách,
hovězí pečeně recept,
švédská pečeně,
hovězí pečeně na hříbkách,
šumavska omacka,
vepřová pečeně na hříbkách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
houba hřib,
mléko,
smetana,
hořčice,
koření divoké,
ocet,
sůl
Komentáře (4)