Mrzák

hosta Kuchařka: hosta

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

cca 300 g pečeného vepřového masa (nebo uzeného)
2 hrsti škvarků
400 g hrubé pšeničné krupice
1 PL majoránky
1 PL sušené saturejky (nebo pokrájené natě)
pepř
sůl podle chuti
3 velké stroužky česneku
cca 250-300 ml masového vývaru
(2 vařené brambory)
sádlo na vymazání plechu
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D.

  2. Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.

Poznámka

Název není hanlivým popisem receptu, ale regionálním názvem křupavých kořeněných placek z Vysočiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrzák

Zapomněl/a jsem heslo