Hovězí líčka nadivoko

Ivace64 Kuchařka:

Hovězí maso 0 názorů

32

Suroviny

600 g hovězích líček
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 kuličky jalovce
snítka rozmarýnu
olej na naložení masa
1 malý rajský protlak
4 cibule (nejlépe je dávat množství cibule podle váhy masa-kvůli pěkné barvě)
červená sypká maďarská paprika
150 ml červeného vína (Rulandské apod.)
sádlo
čerstvý mletý pepř
sůl
vývar z hovězí harfy
zelená petrželová nať
2 zelené papriky
domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby
5 žampionů
1 PL domácích sušených rajčátek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc odležet.

  2. Na druhý den pokrájíme připravené cibule na drobné kostičky, vložíme do větší nádoby. Maso zprudka opečeme na rozehřátém sádle - pěkně dohněda. Zasypeme červenou maďarskou paprikou. Do tohoto základu vložíme opéci naložené maso.

  3. Maso restujeme pěkně ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme jej vývarem z hovězí harfy, zamícháme, zastříkneme červeným vínem a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě cca 90 -100 minut). V tlakovém hrnci dusíme líčka cca 45 minut.

  4. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme pokrájené proužky zelené papriky, pokrájené čerstvé houby, sušená rajčátka a podusíme ještě chvíli doměkka. Dochutíme solí,pepřem a sušenou drcenou chilli papričkou.

  5. Sosík s líčky je dost hustý, má krásnou kolagenovou šťávu, ale můžeme ho ještě podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotová líčka na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží (knedlíkem).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka nadivoko

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí nadivoko jak připravit hovězí licka jak se pripravit hovězí licka hovězí harfa hovězí harfy hovězí licka v troubě hovezi harfa recept hovězí se strouhankou jak nalozit hovězí líčka nalozene hovezi kulicky jak p řipravit lička zahusteni chlebovou strouhankou recept jak připravit líčka recept na hovězí nadivoko hovězí harfy recept recept hovězí harfy hovězí harfy recepty maso nadivoko hovezi licka nalozena hovězí maso nadivoko

Zapomněl/a jsem heslo