Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou

Jenda1 Kuchař:

Doba přípravy: 120-180 minut PT2H30M Vepřové maso 27 názorů

553

Suroviny

panenka svíčková
anglická slanina
kachní játra
mozzarella
olivový a slunečnicový olej
žlutá a červená paprika
koření barbecue s nízkým obsahem soli
majoránka
tymián
sůl
česnek
cibule
brambory
sádlo
koření na americké brambory
česnek (rozetřeme česnek se solí přidáme trošku vody a oleje)
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na 1,5cm plátky, okořeníme barbecue kořením, lisovaným česnekem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme minimálně na na 12 hodin do ledničky uležet.

  2. Kachní játru nakrájíme na větší kousky, hustě posypeme majoránkou a každý kousek zabalíme do anglické slaniny.

  3. "Naporcujeme" si papriky, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl, rozebereme a vše začneme střídavě navlékat na jehlu.

  4. V pekáči na rozpáleném slunečnicovém oleji dorůžova osmahneme cibuli na céčka, přidáme rozvonět česnek na plátky, vložíme špízy, zarestujeme, podlejeme horkým vývarem a 20-30 minut zapékáme při 200 stupních.

  5. Ve finále na špízy poklademe 1/2cm plátky mozzarelly, trošku osolíme, posypeme tymiánem a necháme v troubě roztéct.

  6. Česnekové brambory: středně velké brambory opláchneme, dáme na 10 minut povařit, zcedíme, podélně rozkrojíme, klademe na sádlem pomazaný plech, mázneme česnekovou směsí (rozetřeme česnek se solí, přidáme trošku vody, oleje a promícháme), pečeme půl až třičtvrtě hodiny při 200 stupních za občasného "máznutí" česnekovou směsí.

  7. Můžeme dochutit kořením americké brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou

  • pazderka83 pazderka83

    Zkousela jsem cesnekove brambory a nemeli chybu, jen je priste budu delat podle receptu a ne podle jednoho z uvedenych komentaru na 180'C 20min :-//

    Odpovědět

  • Pedro Pedro(neregistrovaný)

    Vás recept se tochu lísi od toho, ktorý sa tu bezne pripravuje tým, ze na smazenie u nás nepouzívame slnecnicový olej, ale výlucne olivový. Slnecnicový olej sa tu pouzíva skôr do pecenia, pretoze jeho chut nie je výrazná na rozdiel od olivového. A kedze sme najväcsí vyrobcovia olivového oleja, je pochopitelné, ze ho pouzívame vsade. Jeho výhodou oproti slnecnicovému je aj výssí bod varu (cca 180 ºC) na rozdiel od slnecnicového (cca 145 ºC), co má pri smazení obrovské výhody a mnohé prednosti.
    Cerstvá kacacia pecienka pri 200 ºC a pecení 20-30 min. sa prakticky znicí. Je skoda znehodnotit produkt, ktorý je mozné konzumovat v surovom stave, takou dlhou tepelnou prípravou. Co sa týka papriky, u nás sa pri tomto recepte pouzíva cervená a zelená (tu sa nazýva talianska, je podlhovastá a vynikajúca práve na smazenie. Je úplne inej chuti ako zltá ci cervená, ktoré sú sladké a tak vytvára zaujímavejsí kontrast nez 2 papriky velmi podobnej chuti). Ak sa u Vás predáva zelená, mäsitá paprika, podobá cervenej, nie je to tá, ktorú spomínam pri príprave u nás. Kvôli chuti a tak kvalitných produktoch sa zvykne pouzívat cibula cervená. Este k zemiakom: Recept na prípravu cesnakových zemiakov je prakticky zhodný, s rozdielom v case pecenia. Je mozné, ze druhy zemiakov, ktoré sa pouzívajú u Vás sú odlisné od nasich, ale tu po 45 min. a 200 ºC by z nich zostalo len zhorený pekác. 20 min. je tá maximálna doba, ktorú pri pecení zemiakov pouzívame a teplota nikdy nie je viac nez 180 ºC.
    A uz len na záver: tá mozzarella navrchu výsledného jedla nepôsobí esteticky mimoriadne lákavo a okrem toho znacne neutralizuje chut pouzitých produktov. Nebolo by lepsie pridat ju v ovela mensom mnozstve?
    S pozdravom a neberte môj príspevok ako kritiku. Je to komentár s konstatovaním, ze tento recept v inej casti sveta sa zvykne pripravot trochu (viac?) inác. Dobrú chut vsetkým, co ho pripravia!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Petronella: Jsem rád, že špíz chutnal. Pokud bys chtěla připravit
    zajímavý špíz nevšední chuti a vzhledu vyzkoušej;-):-p:-K: http://www.toprecepty.cz/recept/19146-pikantni-spi...

    Odpovědět

  • Petronella Petronella

    tuhle mňamku jsem uvařila mamce k narozeninám a sklidila veliké ohlasy, teď ji dělám při každé příležitosti ;-) dávám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • gajdosovam gajdosovam

    Skusíme to zítra :-)) Dávám bodík

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Myslím si, že by měly být fotky chráněny výraznějším vodoznakem tak, jako byly třeba před úpravami stránek. Některým uživatelům to ale vadilo....

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    myslela som,ze fotka je chranena tym napisom toprecepty.cz ktore tu cez nu vidno...asi sa to da odstranit potom :-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jenda1 - Ten dotyčný snad zkopíroval i fotky ne? :-((:no:, jasně určitě jsou okopčené

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Chlubíme se cizím peřím, "vašuldo":-//:no:. http://recepty.chytrazena.cz/masita-jidla/veprove-...

    Odpovědět

  • amorhop amorhop

    už se mi sbíhaj sliny to opravdu nemá chybu, určitě udělám ale taky bez jater. díky moc za recept musí to být mňamka. letí bodík:yes::-)):yes::-))

    Odpovědět

  • Luuciferky Luuciferky

    jujda to je nádhera .Hnes mám inspiraci co uvařím mamině....:yes::yes::-*

    Odpovědět

  • Verutynka Verutynka

    mňamííí.. hned bych si dala ;). Přidávám taky do oblíbených a určitě přiletí i bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Jikotka Jikotka

    Vypadá to na výborný recept :yes::yes:,ukládám,vyzkouším a dávám bodíka :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já tam sice nepřidám játra, ale to nemění nic na tom, že ukládám a bodíkuju :yes::-). Tvoje fotečky, Jendo, no - jako "živé", jen si nabídnout :-p.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo