Vepřový "guláš" z alobalu

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

400 g vepřového masa
200 g cibule
400 g brambor
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika (možno vynechat)
mletý pepř
špetka mletého kmínu
majoránka
kousek sádla
4 lžíce vývaru
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso i brambory pokrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme v míse s kořením a připravíme si i 4 větší kusy alobalu, které vymastíme sádlem.

  2. Na každý kus alobalu dáme 1/4 směsi, polijeme lžící vývaru a zavřeme tak, aby při pečení z balíčku neunikla žádná šťáva.

  3. Na suchém plechu ve vyhřáté troubě pečeme asi 40-50 minut.
    Podáváme nerozbalené, v hlubokém talíři, s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 413 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový "guláš" z alobalu

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Paul Sulc: tento recept jsem kdysi jako guláš v alobalu potkala v nějaké brožuře. Přidala jsem ho sem, protože je to dobré jídlo, a právě proto, že to není klasický guláš, jsem dala část názvu do uvozovek;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Nevim nevim, jsem skepticky. Delat v hrnku s trochou vody, nakonec i smetanu a bude to bajecny gulasek. Takto to vypada na suchopar. Na gulasku, dej Pane nebe tomu, kdo jej vynalezl, je nejlepsi prave to, co zde chybi, ta stava.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept v balíčku:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Alobalové balíčky občas dělávám:-)Jen suroviny nekrájím na kousky.Plátky brambor nakrájím na plátky,cibuli na půlkolečka,plátky masa a někdy kousek zeleniny.Jako"guláš"by mě to nenapadlo;-)

    Odpovědět

  • Jiří Žilav Jiří Žilav(neregistrovaný)

    Vyzkouším to. Jsem kuchař povoláním, vařím podstatně jinak, ale jsem zvědavý.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    :yes:
    Delavam podobne, pridavam zelenou papriku a rajcata.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    rozmarynaH: díky, Marci :-K bylo to moc dobré a poměrně šťavnaté (ochutit si to vlastně může každý podle sebe). I ten kousek chleba jsme k tomu měli;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Musí to být výborné:-K. Když jsem měla dietu (bez tuku, koření i cibule a ostatní méně stravitelné zeleniny) připravovala jsem si některá jídla podobně. Jen místo tuku byl odstátý vývar nebo voda. Z koření jen sůl, případně majoránka. Chuťově nic moc, ale s kořením, cibulkou a lehce prorostlým vepřovým, tak to musí být velmi chutné<3<3

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš v alobalu jak ochutit guláš jak dochutit guláš vepřový guláš guláš z alobalu guláš pod alobalu jak ochutit vepřový guláš recept pečený guláš v alobalu guláš v v alobalu vepřový gulas s chleby chleb polijeme vodou dame do alobalu vepřový guláš z trouby vepřový balíček v alobalu