Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

přibližně 1 kg vepřové krkovičky
sůl
strouhanka
3 vejce
sádlo na smažení
mražený mangold
2-3 stroužky česneku
mletý pepř
250 g uzeného bůčku
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.

  2. Maso nařežeme na řízky, osolíme a naklepeme ve strouhance. Pak každý řízek obalíme v rozšlehaných, osolených vejcích a zprudka osmažíme na sádle.

  3. Osmažené řízky rozložíme na mangold s bůčkem, na každý řízek dáme tenounký lupínek másla (spíš pro zjemnění chuti a také vůni) a zakryté dáme péct do trouby asi na hodinu. Pak odkryjeme a dopečeme.
    Podáváme s brambory.

Poznámka

Mangold jsem měla náš, zamražený ještě z léta - postup mám tady:

https://www.toprecepty.cz/recept/43675-mrazeny-mangold-na-zimu/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem

Tématické fráze: obrácené řízky smazeni mangoldu

Zapomněl/a jsem heslo